În perioada 06 – 17 martie 2023 Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” este gazdă pentru opt studente de la universități de Nursing din Spania și Elveția, participante la schimbul de experiență din cadrul programului internațional European Nursing Module.

Prezente la sesiunea „Reflection time”, organizată de prof. Alina Ioniță și prof. Mioara Marcu, studentele venite în schimbul internațional ne-au împărtășit impresiile lor din prima săptămână de program și experiențele acumulate.

Elena Castro Garcia, Spania: „Cadrele medicale au o foarte bună colaborare, ceea ce duce evident la un grad mare de satisfacție față de serviciile medicale oferite de spital. În privința diferențelor dintre România și Spania pot remarca igiena mâinilor; la noi asistentele efectuează tehnica de dezinfectare de 5 ori după fiecare pacient, aici lucrurile sunt un pic diferite.”

Lucia Craviotto Losada, Spania: „Este foarte evidentă grija asistenților față de pacienți, lucru care m-a surprins cât se poate de plăcut. În această privință, sistemele de sănătate din Spania și din România sunt asemănătoare, comunicarea cu pacientul fiind un aspect foarte important în ambele țări.”

 Maria Martin, Spania: „Sunt impresionată de felul în care echipa medicală interacționează și este atentă la toate detaliile pentru a oferi servicii medicale de calitate. O diferență categorică ține de asigurarea intimității pacienților. În România, am observat că la patul fiecărui pacient sunt afișate informații confidențiale, lucru care nu există în spitalele din Spania. La noi, confidențialitatea datelor este cât se poate de strictă.”

Irene Pino Bueno, Spania: „Da, este adevărat că aici intimitatea pacientului nu este atât de importantă.  Însă, am observat o strictețe a regulilor de igienă și prevenție, precum și o atitudine de respect și profesionalism față de pacient.”

Joelle Elmer, Elveția: „Mă bucur că am ales România pentru această experiență! Nu am avut așteptări, am preferat să trăiesc această oportunitate așa cum vine și pot spune că sunt încântată de tot ce s-a întâmplat până acum: primirea în școală, suportul elevilor, experiența din spital!”

Sarah Wipfli, Elveția: „Îmi place foarte mult aici și consider că am făcut o alegere excelentă. România este o țară minunată cu oameni primitori! Nu am simțit nicio clipă faptul că mă aflu printre străini! Experiența din spital a avut un mare impact asupra mea; întra-adevăr, la noi totul este facilitat de evoluția tehnologică, însă consider că Spitalul Militar este unul bine organizat și grija deosebită pentru pacient este evidentă.”

Sara Hofer, Elveția: „Mulțumim mult pentru tot! Am numai cuvinte de bine pentru primirea făcută de școala dumneavoastră, pentru sprijinul elevilor și pentru experiență în sine!”

Amelia Bronner, Elveția: „În Elveția, activitatea asistentului medical este mult facilitată de aparatura modernă și astfel pacienții au parte de foarte multă atenție! În România, am observat că asistentul pierde ceva timp făcând diverse drumuri în spital pentru analizele pacienților, de exemplu!”

În a doua săptămână de schimb, studentele vor avea oportunitatea de a merge la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu Rusescu”, Maternitatea Polizu și în spitalul Medicover pentru a continua experiența unică ENM!

 

prof. Alina Ioniță

 

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 211

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes