Luni, 06.03.2023, a avut loc deschiderea programului EUROPEAN NURSING MODULE (ENM) din luna martie.

Cele 8 studente de la universități de prestigiu din Spania și Elveția au fost primite cu ospitalitate și bucurie de către profesorii și elevii școlii noastre.

Au fost prezente la eveniment, doamna prof. Aurelia Șova – director al școlii noastre; prof. dr. Andreea Csolti – responsabil Relații și Proiecte internaționale, coordonator European Nursing Module (ENM); prof. Sorina Negrei – director adjunct, coordonator Proiecte și Programe școlare și extrașcolare; prof. Mioara Marcu – șef Catedra Nursing și Științe;  cadre didactice și elevi ai școlii noastre.

Doamna director, prof. Aurelia Șova, le-a adresat câteva cuvinte și le-a asigurat de tot sprijinul pe parcursul derulării programului.

Au avut loc discuții și prezentări despre România și tradițiile noastre, despre sistemul de sănătate românesc și învățământul sanitar.

Imaginile și informațiile despre țara noastră le-au stârnit curiozitatea și în același timp dorința de a vizita cât mai multe locuri, iar prezentările susținute de prof. Alina Ioniță, prof. Mara Tămaș și elevul Iulian Bordianu (clasa 2 B AMG) le-au oferit o imagine de ansamblu asupra sistemului de sănătate românesc și detalii despre școala noastră.

Oaspeții noștri vor desfășura în următoarele două săptămâni un program de instruire clinică alături de elevii școlii la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”, Maternitatea Polizu și Spitalul Medicover.

De asemenea, vor avea diverse ocazii să cunoască tradițiile și cultura noastră printr-un program diversificat ce va include și vizite la obiective turistice: Palatul Parlamentului, Muzeul Satului, Centrul istoric al Bucureștiului, excursii.          

Pe site-ul și pagina de Facebook a școlii veți găsi detalii despre activitățile din cele două săptămâni.

A fost o atmosferă caldă, în care ne-am prezentat și am interacționat cu toții. S-au stabilit legături și s-au descoperit afinități.

Studentele din Spania și Elveția au vorbit cu entuziasm despre obiectivele personale și profesionale, dar și despre motivele pentru care au ales România pentru acest schimb de experiență.

A fost o primă întâlnire plină de zâmbete, dorință de cunoaștere, s-au schimbat impresii, informații și am avut o nouă confirmare că nursingul este un limbaj comun.

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” a fost prima școală din România care a devenit membru al Modulului European de Nursing – European Nursing Module (ENM), din anul 1999.                                                                                                                                                                     

Școala este activă în cadrul ENM încă de atunci, organizând anual 3 schimburi de experiență pentru elevi: în lunile octombrie, martie şi mai. În aceste perioade școala oferă BURSE pentru cei mai buni elevi ai școlii, care pentru două săptămâni vor efectua stagii de instruire clinică în cele mai bune şcoli de nursing și unități sanitare din Europa. În acelaşi timp, organizează activităţi pentru procesul de instruire clinică şi activităţi culturale pentru studenții străini care ne vizitează şcoala.                                                                                                                                       

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” a organizat Conferința anuală a Modulului European de Nursing – European Nursing Module (ENM) în anul 2004, urmând să organizeze și în 2024 acest eveniment important.

 

prof. Raluca Brad

 

 

 

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 120

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes