Luni, 06 mai 2019, la ora 12.30, sala A1, sediul din str. Viitorului, va avea loc prima întâlnire dedicată schimbului de experiență European Nursing Module din luna mai.

Sunt invitați să participe toți elevii interesați să interacționeze cu studenții sosiți din Elveția. Vor avea loc discuții pe teme legate de sistemele de sănătate și învățământul sanitar, dar și despre cultura și tradițiile din cele două țări.

Timp de două săptămâni, studenții din Elveția vor avea un program de instruire clinică în Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar-Arseni, Clinicile MedLife și Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria. Vor fi însoțiți de profesori de nursing și elevi ai școlii noastre.

De asemenea, vor cunoaște tradițiile și cultura noastră printr-un program diversificat ce va include și vizite la obiective turistice.

 

În perioada 6 – 17 mai 2019, cinci eleve ale şcolii noastre vor pleca în schimbul de experienţă după cum urmează:

 

– Mihaela Răduț (clasa II E – AMG) – Universitatea din Vejle, Danemarca

– Cătălina Ana–Maria Nedelcu (clasa II B – AMG) și Andreea Daniela Grigore (clasa II B – AMG) – Avans University of Applied Sciences – Breda, Olanda

– Corina Costescu (clasa II C – AMG) – University of Brighton, Marea Britanie

– Adina Răgălie Cirap (clasa II C – AMG) – Berner Bildungszentrum Pflege AG – Berna, Elveția

 

Acestea vor realiza un jurnal de practică conform cu obiectivele de nursing specifice anului de studiu; de asemenea, vor oferi detalii despre experiența lor personală și profesională.

Elevele noastre ne-au declarat că așteaptă cu nerăbdare experiența ENM și sunt convinse că aceasta va constitui un punct de referință în viitoarea carieră de asistent medical.

Ele doresc să descopere asemănările și deosebirile dintre sistemele de sănătate din România și țările în care vor participa la schimbul ENM și, de asemenea, să experimenteze modul de lucru al asistenților medicali din străinătate.

Pe site-ul și pagina de Facebook a școlii veți găsi zilnic detalii despre activitățile din cele două săptămâni.

prof. Raluca Brad

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 59

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes