Cel de-al treilea schimb de experiență European Nursing Module, din acest an școlar, va avea loc în perioada 08 – 17.05.2017. Eleva noastră, Doina Cristina Ioniță (clasa II N – AMG) va pleca la Berna, Elveția.

 

 

„Școala Postliceala Sanitară Carol Davila este prima școală din București ce a devenit membru al modulului, activând din anul 1999.

Elevii noștri au fost SINGURII din reţea care au beneficiat constant de BURSĂ DE STUDIU, în valoare de 350 EURO, din partea şcolii.

În fiecare an şcolar, activitatea din cadrul ENM se desfăşoară în 3 perioade: octombrie, martie şi mai. În aceste perioade școala noastră oferă BURSE pentru cei mai buni elevi, care pentru două săptămâni vor efectua stagii de instruire clinică în şcoli de nursing importante din Europa.” – ne-a precizat d-na prof. Larisa Costin, coordonator Proiecte și Programe Internaționale, responsabil ENM.

 

Gânduri înainte de plecare

„Fiecare activitate desfășurată în cadrul Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila” te îmbogățește cu o experiență importantă în formarea ta ca viitor asistent medical. Cu atât mai mult, participarea la Programul ENM în Elveția sper să îmi ofere șansa să descopăr un alt nivel profesional, uman și cultural. Cu această ocazie, voi participa și la Zilele Internaționale organizate de Colegiul de Învățământ Superior în Nursing din Berna.

În această călătorie, plec încrezătoare în activitățile planificate de școala gazdă și voi reveni cu numeroase informații și cunoștințe extrem de utile colegilor mei, sistemului de învățământ sanitar și sistemului sanitar românesc. Cu mulțumiri pentru această oportunitate!”

Doina Cristina Ioniță (clasa II N – AMG)

 

În perioada 6 – 17 martie 2017, cinci elevi ai şcolii noastre au participat în schimbul ENM desfășurat în Spania și Elveția. Relatăm impresiile lor după această experiență:

 

„Pentru mine, acest schimb de experiență a însemnat foarte mult. Chiar dacă unii oameni nu vorbeau limba engleză, nu te ignorau, ci încercau să te ajute. Toți cei pe care i-am întâlnit au un suflet cald și bun, de la oamenii care cântau cu pasiune în Plaza Mayor, până la cadrele medicale. Fiecare experiență te poate ajuta!

Există o expresie care spune: „Ori de câte ori arta medicinei este iubită, există, de asemenea, o iubire pentru umanitate.”

Încă din primul an petrecut în Școala „Carol Davila”, am citit ce afirma doamna Dr. Mioara Mincu despre puterea unui zâmbet: „Unii oameni sunt prea obosiți ca să vă dăruiască un ZÂMBET. Dăruiți-le voi unul,   pentru că nimeni nu are mai mare nevoie de un zâmbet, decât acela care nu-l mai poate dărui.” M-au inspirat aceste cuvinte. Din păcate, nu se întâmplă întotdeauna așa, însă în Madrid așteptările și speranțele mele au fost răsplătite, iar vorbele doamnei doctor m-au ajutat și au fost confirmate.

Am avut o experiență interesantă alături de oameni minunați și mă bucur pentru că am participat la acest schimb care, cu siguranță, mă va ajuta în cariera mea.

Le mulțumesc atât celor care m-au ajutat să ajung în Madrid, cât și celor care m-au ghidat, învățat și sprijinit când am ajuns acolo.”

Bianca Deaconescu (clasa II D – AMG) 

 

„Schimbul ENM a fost o experiență unică, în care am putut să-mi testez limitele, să-mi redefinesc orizonturile și să mă redescopăr. Mi-a oferit ocazia de a lua contact cu un alt sistem de sănătate, de a cunoaște alți oameni și de a vedea cum un asistent medical din afara țării relaționează cu pacienții. În Elveția, toți sunt ca într-o familie pentru că totul se bazează pe încredere și respect. Pot să spun că, în cele două săptămâni, eu m-am simțit „ca acasă”. Oamenii au fost primitori și mereu cu zâmbetul pe buze. Recomand și altor elevi să meargă, să vadă cum funcționează un sistem sanitar din altă țara europeană. Această experiență va rămâne mereu în sufletul meu!” 

Andra Panait (clasa II F – AMG)

 

„Schimbul de experiență din Elveția a fost o experiență frumoasă și unică. Am fost impresionată de căldură oamenilor și încântată să aud multe păreri bune despre țara noastră.

 Înainte de a fi eleva Școlii „Carol Davila”, mi-am dorit să particip la un asemenea proiect. Îmi place să comunic și să interacționez cu oamenii de pretutindeni și mă bucur pentru că mi s-a oferit această oportunitate. Am învățat lucruri noi, am aplicat noțiunile studiate la școală. Mă bucur că am cunoscut oameni minunați și devotați profesiei lor!”

Mariana Mircea (clasa II P – AMG)

 

prof. Raluca Brad

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 115

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes