Luni, 02 martie 2015, la ora 13.30, în Sala 1, sediul din str. Viitorului va avea loc prima întâlnire a schimbului de experiență European Nursing Module din această primăvară.

Sunt invitați să participe atât elevii declarați admiși la selecția din luna februarie, cât și toți cei interesați să interacționeze cu studenții sosiți din Norvegia și Spania. Vor avea loc discuții pe teme legate de sistemele de sănătate și învățământul sanitar.

 

„Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” este printre puţinele şcoli care oferă elevilor posibilitatea interacţiunii cu studenți din alte ţări, fie prin participarea la schimburile de experienţă, fie prin contactul pe care îl realizează cu studenţii în timpul activităţilor din şcoală. Prin comisia de proiecte şi parteneriate internaționale, coordonează mai multe activităţi cu specific internațional.

Cea mai importantă activitate a acestei comisii este conturată de Modulul European de Nursing ( ENM ) – o reţea formată din 17 ţări şi 34 de şcoli şi universităţi de profil din Europa.

SPSCD este prima școală din Bucureşti care a devenit membru al modulului, activând din anul 1999. Elevii şcolii noastre au fost SINGURII din reţea care au beneficiat constant de BURSĂ DE STUDIU, în valoare de 350 EURO, din partea şcolii.

În fiecare an şcolar, activitatea din cadrul ENM se desfăşoară în 3 perioade: octombrie, martie şi mai. În aceste perioade SPSCD oferă BURSE pentru cei mai buni elevi ai școlii, care pentru două săptămâni vor efectua stagii de instruire clinică în cele mai bune şcoli de nursing din Europa. În acelaşi timp organizează activităţi pentru procesul de instruire clincă şi activităţi culturale pentru elevii care ne vizitează şcoala.” – ne-a precizat d-na prof. Larisa Bănică, coordonator Proiecte și Programe Internaționale SPSCD.

 

În această lună, în perioada 3 – 14 martie, șase elevi ai şcolii noastre vor pleca în schimbul de experienţă după cum urmează:

Ana – Maria Beldie – Leiden ( Olanda )

Mihai Crețu – Namur ( Belgia )

Ramona Taus și Andreea Pamfil – Madrid ( Spania )

George Niculcioiu și Daniela Chirițoiu – Antwerp ( Belgia ).

Ei vor realiza un jurnal de practică conform cu obiectivele de nursing specifice anului de studiu; de asemenea, vor oferi detalii despre experiența lor personală și profesională. Înainte de plecare, unii dintre ei au ținut să ne vorbească despre așteptările pe care le au de la această experiență.

Ana – Maria Beldie: „După ce am jucat rolul de elev însoțitor pentru elevii străini care au venit în schimb de experiență la școala noastră în anul 2014, a venit rândul meu să fiu deopotrivă oaspete și „învățăcel” într-un stagiu clinic internațional. Aștept cu nerăbdare experiența ENM din Olanda și sunt convinsă că aceasta va constitui un punct de referință în cariera mea de asistent medical.”

Ramona Taus: „Scopul principal pe care îmi doresc să îl ating în acest schimb de experiență este să descopăr asemănările și deosebirile dintre sistemele de sănătate din România și Spania. Să experimentez modul de lucru al asistenților medicali din străinătate, iar la întoarcerea în țară să îmi pot folosi noile cunoștințe dobândite în vederea exercitării profesiei de asistent cu cât mai mult devotament și profesionalism.”

 

Școala noastră va fi gazdă, timp de două săptămâni, pentru 10 studenţi din universităţi partenere ENM din Norvegia şi Spania:

Ostfold ( Norvegia ): Stein Magnus Wroldsen, Lise Grundt, Maria Gjermunds şi Elisangela Delgado

Madrid ( Spania ): Saraya Álvarez

Tarragona ( Spania ): Jordi Vercher Calafat

Vittoria ( Spania ): Marina Fernandez de Troconiz, Miriam Martín, Andrea Sánchez şi Amaia Ximenez

Aceștia vor avea un program de instruire clinică în Spitalul Universitar Elias, Spitalul Clinic Colțea, Maternitatea Polizu, Spitalul Clinic de Urgență „Grigore Alexandrescu”, Spitalul de Psihiatrie „Alexandru Obregia”, Spitalul Clinic Cantacuzino , Clinica Medicover, Căminul de bătrâni „Reședința Victoria”. Vor fi însoțiți de profesori de nursing și elevi ai școlii noastre.

De asemenea, vor avea diverse ocazii să cunoască tradițiile și cultura noastră printr-un program diversificat ce va include și vizite la obiective turistice: Palatul Parlamentului, Muzeul Satului, Centrul istoric al Bucureștiului etc.

Pe site-ul și pagina de Facebook a SPSCD veți găsi zilnic detalii despre activitățile din cele două săptămâni.

{gallery}stories/2015/ENM{/gallery}

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 156

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes