Proiectul cu fonduri europene „Home Care Service” derulat în parteneriat cu şcoala sanitară din Turcia „Eleşkirt 70th Year Republic Vocational and Technical Anatolia HighSchool Yunus Emre Caddesi” s-a încheiat cu succes la sfârşitul săptămânii trecute. Acest proiect le-a oferit ocazia celor 15 participanţi să desfăşoare primul lor schimb de experienţă într-o altă ţară. Proiectul a prevăzut organizarea de către şcoala noastră a unor cursuri de pregătire teoretică şi practică în domeniul obstetrică-ginecologie.
„Această experienţă a fost unică pentru noi, fiind primul nostru proiect internaţional la care am participat. Apreciem foarte mult zâmbetele şi căldura cu care am fost primiţi de profesorii şi elevii Şcolii Postliceale Sanitare „Carol Davila”. Elevii noştri sunt foarte impresionaţi de vizita în spital. A fost pentru prima dată pentru ei când au asistat în direct la o intervenţie chirurgicală. De asemnea, au vizionat alături de cadrele medicale din spital o serie de cazuri medicale, ceea ce reprezintă experienţe profesionale foarte valoroase.
Acest proiect ne-a oferit şi ocazia să cunoaştem mai bine România şi am descoperit o cultură interesantă a acestui popor şi locuri foarte frumoase de vizitat”, a spus prof. Nazli Tuna, coordonatoarea grupului de elevi din Turcia.
„Elevii turci au fost foarte activi şi implicaţi în toate activităţile proiectului şi, surprinzător pentru vârsta lor, am constatat că au un bagaj de cunoştinţe de specialitate foarte bogat. Lucrul acesta a făcut mult mai uşoară comunicarea cu ei, atât la cursurile teoretice cât şi în spital şi a fost foarte plăcut să lucrăm împreună”, a spus doamna Gina Tulache, Şeful Catedrei de Nursing a şcolii noastre.
 
La final, elevii au definit fiecare în parte experienţa lor şi au primit diplome de participare în proiect.
 
{gallery}stories/2015/schimbul-de-experienta-turcia-la-final{/gallery}
 

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 94

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes