Luni, 09 octombrie 2017, la ora 12.00, în Sala A1, sediul din str. Viitorului, va avea loc prima întâlnire din cadrul schimbului de experiență EUROPEAN NURSING MODULE ( ENM ) din acest an școlar.

Sunt invitați să participe toți elevii interesați să interacționeze cu cei 10 studenți sosiți de la:  Örebro University – Örebro ( Suedia ), Universitat Rovira i Virgili – Tarragona ( Spania ), Karel de Grote University – Antwerp ( Belgia ) și Berner Bildungszentrum Pflege – Berna (Elveția). Vor avea loc discuții pe teme legate de sistemele de sănătate, profesia de asistent medical și învățământul sanitar.

 

Oaspeții noștri vor avea în următoarele două săptămâni un program de instruire clinică în Spitalul Universitar de Urgență Elias, Maternitatea Polizu, Spitalul Clinic De Urgență Pentru Copii „Marie Curie”, Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar – Arseni, Hospice „Casa Speranței”, Life Memorial Hospital MedLife, Centrul pentru vârstnici „Reședința Victoria”. Vor fi însoțiți de profesori de nursing și elevi ai școlii noastre. De asemenea, vor avea diverse ocazii să cunoască tradițiile și cultura noastră printr-un program diversificat ce va include și vizite la obiective turistice: Palatul Parlamentului, Muzeul Satului, Centrul istoric al Bucureștiului etc.                                                                                                      

Pe site-ul și pagina de Facebook a școlii veți găsi zilnic detalii despre activitățile din cele două săptămâni.

 

Tot în această perioadă, 09 – 20 octombrie 2017, cinci elevi ai şcolii noastre vor pleca în schimbul de experienţă ENM  după cum urmează:

– Universidad Francisco de Vitoria Madrid ( Spania ):

GALOFTEANU ( LUCA ) GABRIELA și STOICA IOANA, eleve la clasa III O – AMG, care au obținut burse din partea European Nursing Module.

Sanitary Medical School of Applied Sciences „VISAN”,  Belgrad ( Serbia ):

GHINEA MIHAI, MUNTEANU ALEXANDRA și VĂLEANU LAVINIA, elevi ai clasei II B – AMG, beneficiari ai burselor oferite de școala noastră, în valoare de 350 euro.

Ei vor realiza un jurnal de practică conform obiectivelor de nursing specifice anului de studiu; de asemenea, vor oferi detalii despre experiența lor personală și profesională.

 

„Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” este printre puţinele şcoli care oferă elevilor posibilitatea interacţiunii cu studenți din alte ţări, fie prin participarea la schimburile de experienţă, fie prin contactul pe care îl realizează cu studenţii în timpul activităţilor din şcoală. În cadrul Comisiei de proiecte şi parteneriate internaționale se desfășoară mai multe activităţi cu specific internațional. Cea mai importantă activitate este conturată de Modulul European de Nursing ( ENM ).

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” este prima școală din București ce a devenit membru al modulului, activând din anul 1999.

Elevii noștri au fost SINGURII din reţea care au beneficiat constant de BURSĂ DE STUDIU, în valoare de 350 EURO, din partea şcolii.

În fiecare an şcolar, activitatea din cadrul ENM se desfăşoară în 3 perioade: octombrie, martie şi mai. În aceste perioade școala oferă BURSE pentru cei mai buni elevi ai școlii, care pentru două săptămâni vor efectua stagii de instruire clinică în cele mai bune şcoli de nursing și unități sanitare din Europa. În acelaşi timp, organizează activităţi pentru procesul de instruire clinică şi activităţi culturale pentru studenții străini care ne vizitează şcoala.” – ne-a precizat d-na prof. Raluca SIMION, coordonator Comisia proiecte și parteneriate internaționale.

prof. Raluca BRAD

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 116

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes