Luni, 05 martie 2018, ora 13.00, sala A1, sediul din str. Viitorului, va avea loc prima întâlnire din cadrul schimbului de experiență EUROPEAN NURSING MODULE

( ENM ) din această primăvară. Sunt invitați să participe toți elevii interesați să interacționeze cu cei 14 studenți sosiți din Norvegia, Danemarca, Anglia, Belgia și Spania.

Vor avea loc discuții pe teme legate de sistemele de sănătate, profesia de asistent medical și învățământul sanitar.

 

Oaspeții noștri vor avea în următoarele două săptămâni un program de instruire clinică în Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar – Arseni, Spitalul Universitar de Urgență Elias, Hospice „Casa Speranței” și Rețeaua privată de sănătate „Regina Maria”. Vor fi însoțiți de profesori de nursing și elevi ai școlii noastre. De asemenea, vor avea diverse ocazii să cunoască tradițiile și cultura noastră printr-un program diversificat ce va include și vizite la obiective turistice: Palatul Parlamentului, Muzeul Satului, Centrul istoric al Bucureștiului etc. Pe site-ul și pagina de Facebook a școlii veți găsi zilnic detalii despre activitățile din cele două săptămâni.

 

Tot în această perioadă, 5 – 16 martie 2018, 3 elevi ai şcolii noastre vor pleca în schimbul de experienţă ENM  după cum urmează:

 BACALU ALEXANDRA (clasa III A – AMG) – Universitat Rovira i Virgili – Tortosa, Spania

CEPĂREANU SIMONA (clasa II B – AMG) – VIA University College – Silkeborg, Danemarca

PAVEL MARINA CARMEN (clasa II B – AMG) – VIA University College – Silkeborg, Danemarca

 Zilnic vor realiza un jurnal de practică conform obiectivelor de nursing specifice anului de studiu; de asemenea, vor oferi detalii despre experiența lor personală și profesională.

 

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” este printre puţinele şcoli care oferă elevilor posibilitatea interacţiunii cu studenți din alte ţări, fie prin participarea la schimburile de experienţă, fie prin contactul pe care îl realizează cu studenţii în timpul activităţilor din şcoală. În cadrul Comisiei de Proiecte şi Parteneriate internaționale se desfășoară mai multe activităţi cu specific internațional. Cea mai importantă activitate este conturată de Modulul European de Nursing ( ENM ).

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” este prima școală din București ce a devenit membru al modulului, activând din anul 1999.

Elevii noștri au fost singurii din reţea care au beneficiat constant de BURSĂ DE STUDIU, în valoare de 350 EURO, din partea şcolii.

În fiecare an şcolar, activitatea din cadrul ENM se desfăşoară în 3 perioade: octombrie, martie şi mai. În aceste perioade școala oferă BURSE pentru cei mai buni elevi ai școlii, care pentru două săptămâni vor efectua stagii de instruire clinică în cele mai bune şcoli de nursing și unități sanitare din Europa. În acelaşi timp, organizează activităţi pentru procesul de instruire clinică şi activităţi culturale pentru studenții străini care ne vizitează şcoala.

 

prof. Raluca Brad

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 111

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes