Ieri a fost prima zi când elevele noastre Casiana Filip și Florina Margarit, de la calificarea balneofiziokinetoterapie și recuperare au început stagiul la Amiedu, în Finlanda, printr-un schimb European Nursing Module (ENM).

”În prima zi am fost la Helsinki University Hospital Haartmaninkatu 4, unde am avut prilejul să fim însoțite de asistenta Cristina – o româncă stabilită în Finlanda – care lucrează în acest spital de mai mulți ani. Cristina ne-a fost ghid prin spitalul imens din Helsinki. Am fost uimite de organizarea lucrurilor și echipamentele avansate utilizate”, a declarat Casiana Filip în numele ambelor participante. Astăzi programul lor a avut o vizita la Toimiva Koti Do Medi Tenholantie și Orthopedic Hospital Orton, unde au fost însoțiți de un grup de studenți finlandezi, printre care și Esa Leikari, alături de doamna Minttu Vartia. Printre activități au fost și asistarea la sterilizarea instrumentelor pentru operație.

Stagiul elevelor noastre durează două săptămâni, în perioada 16-27 mai, prin intermediul tradiționalului parteneriat încheiat între SPSCD și Ami Foundation, Amiedu, Finlanda.

{gallery}stories/2016/20160516FinlandaAmiedu{/gallery}

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 194

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes