Valentina (Niculescu) Căpraru – clasa III L – AMG – participă la cursul Tour of Flanders – Mental Wellbeing, organizat de Universitatea Vives din Kortrijk – Belgia, partener al Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”. Ea ne-a transmis jurnalul cursului de Nursing în Psihiatrie cu numărul șapte.

„24.11.2021 – orele 10.30 – 12.30

Tema: „Îngrijire de sine – în  calitate de  profesionist în sănătate mintală” 

Lectori: Ann Von de Velde – asistent medical

Liesbeth Leysen – asistent medical

În acest curs am învățat că este foarte important că înainte de a dezvolta relații de orice natură cu alți oameni, este importantă relația pe care o dezvoltăm cu noi înșine. Este esențial să fim conștienți de nivelul nostru de energie, de natura activităților în care ne agrenăm (dacă avem puterea necesară pentru a le duce la bun sfârșit, dacă avem cunosștințele necesare etc.), de tipul de comunicare / comportament pe care îl preferăm.

Pentru o mai bună exemplificare, am urmărit împreună un scurt film.

În spiritul cursului interactiv, toți participanții la curs ne-am exprimat opiniile cu privire la sensul pildei din filmul prezentat.

Am concluzionat că percepția este un element definitoriu al setării minții și depinde de setul de valori al fiecăruia (cultura, mediul de viață, educația etc.) punctul de vedere formulat, perspectiva din care trăiește. Cu ajutorul puterii imaginației, putem lesne să ne punem în pielea celuilalt. Trebuie să fim conștienți că și pacienții trec prin aceleași procese și trebuie să depunem tot efortul pentru a înțelege situațiile pe care aceștia le experimentează. Focalizarea pe aspectele pozitive, posibile de înfăptuit și invitarea pacientului în noua paradigmă constituie o cale de echilibrare a mentalului acestora.

În partea a doua a cursului interacțiunea a avut o notă personală, ni s-a dat să facem un test și apoi, cursanții care au dorit să împărtășească rezultatele, au avut parte de o interpretare a rezultatelor obținute. Veți găsi alăturat link-ul testului, în măsura în care veți dori să faceți un pas în plus către cunoașterea de sine: https://www.123test.com/disc-personality-test/.- Valentina (Niculescu) Căpraru – clasa III L – AMG

 

prof. Raluca Brad

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 148

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes