Întâmpinăm primavara europeană a Școlii Postliceale Sanitare ”Carol Davila” cu schimbul de experiență ENM!

Luni, 07 martie 2016, ora 13.30, vă invităm la sala A1 (sediul Viitorului) să faceți cunoștință cu cele 13 studente din Spania, Anglia, Danemarca și Suedia, cărora le vom fi gazde timp de două săptămâni. Vom descoperi împreună diferențele dintre sistemele de sănătate, vom dezbate programul de instruire clinică și vom socializa în aceeași limbă comună, cea profesională a „nursingului”.

”În fiecare an şcolar, activitatea din cadrul ENM se desfăşoară în trei perioade: octombrie, martie şi mai. În aceste perioade SPSCD oferă burse pentru cei mai buni elevi ai școlii, care timp de două săptămâni vor efectua stagii de instruire clinică în cele mai bune şcoli de nursing din Europa. În acelaşi timp, se organizează activităţi pentru procesul de instruire clincă şi activităţi culturale pentru elevii care ne vizitează şcoala.” – ne-a precizat professor Larisa Bănică, coordonator Proiecte și Programe Internaționale în cadrul Școlii Postliceale Sanitare ”Carol Davila”.

În același timp, două eleve ale școlii noastre din anul II, calificarea asistent medical generalist, Elena Chiriță și Simona Iordănescu, ne vor reprezenta cu emoții și profesionalism în Namur, Belgia. Le urăm succes și asteptăm să vedem prin ochii lor cum funcționează sistemul de sănătate din Belgia.

„Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” este printre puţinele şcoli care oferă elevilor posibilitatea interacţiunii cu studenți din alte ţări, fie prin participarea la schimburile de experienţă, fie prin contactul pe care îl realizează cu studenţii în timpul activităţilor din şcoală. Comisia de proiecte şi parteneriate internaționale coordonează mai multe activităţi cu specific internațional.

Cea mai importantă activitate a acestei comisii este conturată de Modulul European de Nursing (ENM) – o reţea formată din 17 ţări şi 34 de şcoli şi universităţi de profil din Europa.

SPSCD este prima școală din România – Bucureşti care a devenit membră al modulului, activând din anul 1999. Elevii şcolii noastre au fost singurii din reţea care au beneficiat constant de bursă de studiu, în valoare de 350 EURO, din partea şcolii.

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 128

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes