In acest an, MODULUL EUROPEAN DE NURSING, ne-a oferit  oportunitatea unui schimb de experienta, concretizand totodata alegerea pe care am facut-o urmand cursurile Scolii postliceale ”CAROL DAVILA”.

Am optat sa urmez cursurile acestei scoli, deoarece intotdeauna m-am simtit apeopiata de oameni, de suferintele lor si am fost preocupata de

rezolvarea problemelor de sanatate ale acestora.

Din cele cateva variante, noi am ales DANEMARCA, o tara europeana – din auzite stiam ca este un popor ospitalier si cu un sistem sanitar bine pus la punct.

Cand am ajuns in Danemarca, chiar din primele ore, ne-am dat seama ca nu am facut o alegere gresita.

As dori sa ma opresc putin la relatiile inter umane, relatii pe care danezii stiu sa le lege cu atata maiestrie. Am avut parte de o primire plina de caldura, iar pe tot parcursul sederii noastre in SILKEBORG ne-am simtit ca „intr-o mare familie” si vrem sa multumim pe aceasta cale colegilor nostrii

din Danemarca.

Am avut parte de experiente noi si interesante, cum ar fi: asistarea la o operatie de aloplastie, oportunitatea de a insoti nursele acasa la pacienti, si vazand pe viu ceea ce se cheama „asistenta la domiciliu” dar si activitatea de zi cu zi in diferite sectii ale spitalului.

Tehnologia foarte avansata cu care este dotat spitalul, face posibila diagnosticarea si tratarea pacientilor la cel mai inalt nivel, iar pregatirea profesionala a nursei duce la o finalizare optima a tratarii bolnavilor.

Am cunoscut profesionisti dornici de a impartasi din experienta lor, care au avut amabilitatea de a ne familiariza in ceea ce priveste cultura daneza.

Totodata, am avut posibilitatea de a dialoga in limba engleza, oportunitate pe care am folosit-o, cu interlocutori deschisi spre dialog si cunoastere.

In putinul timp petrecut in Spitalul danez REGIONAL HOSPITAL cat si in PATIENT HOTEL (hotelul spitalului) am remarcat grija pe care nursele o au fata de bolnavi, competenta decizionala, dar si faptul ca sanatatea la nivel de economie nationala este clasata pe primul loc.

Din acest schimb de experienta ne dorim punerea in practica a cunostintelor acumulate, acordarea unei atentii deosebite bolnavilor cat si

dorinta imbunatatirii sistemului sanitar din Romania.

 

MARIA MISKOWSKI si VALENTIN ROMA

 

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 97

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes