O întâlnire de 10 ani de la terminarea școlii înseamnă, fără îndoială, umanitate și spirit. Înseamnă că există oameni care s-au dezvoltat împreună și există un loc de rugăciune în care s-au născut a doua oară și vor să se revadă aici ca oameni împliniți.
Acest fapt s-a întâmplat pe data de 15 iulie 2016, când promoția 2006 a școlii noastre s-a reunit pentru a redescoperi valorile unei generații de entuziaști.
Timp de 3 ani au stat alături ca și colegi, s-au împrietenit, fără a exista criterii, poate un drum comun, un scriitor preferat, un loc în care se simțeau liniștiți. Și a trecut o decadă din viața lor, poate cea mai frumoasă.
În calitate de profesoară și dirigintă a clasei, invitată să particip la ceremonie, am trait clipe greu de descris în cuvinte. Timpul a stat în loc, tumultul emoțiilor m-au năpădit până la pierderea sensului cuvintelor rostite sau auzite.
Am înțeles încă o dată că școala nu reprezintă numai o instituție care îți oferă cunoștințe și deprinderi, ci este locul în care te simți ”acasă” întotdeauna, până la sfârșitul timpului.
A fost să fie…
A fost minunat pentru că toată lumea a trăit alături de noi visul împlinit. Școala ne-a primit ca pe copiii pe care i-a crescut, bucuroasă și mândră de rezultatele obținute de aceștia. Iar noi, ca eroii din basme, am redevenit tinerii de acum 10 ani. Nimic nu s-a schimbat, totul s-a desăvârșit.
Câtă satisfacție poate simți un profesor care a fost mentorul unei generații ? Numai cel care a experimentat acest fapt poate înțelege.
Cât de mândră trebuie să fie școala care i-a format?
Dar, mai ales, ce mândri pot fi absolvenții care au terminat această școală și care au revenit după 10 ani să-i mulțumească pentru că i-a pregătit să devină profesioniști adevărați.
La întâlnire a participat domnul Președinte al Consiliului de Administrație, prof. univ.dr. Alexandru Ioan Mincu, cel care a continuat opera doamnei dr. Mioara Mincu. Cuvântul domniei sale a stârnit emoții mari în rândul absolvenților și al profesorilor care au participat la eveniment.
Această experiență unică a făcut din ziua de 15 iulie 2016, o zi festivă cu un uriaș impact emoțional. Școala noastră a dovedit încă odată, dacă mai era nevoie, că este nu numai o instituție de cultură, ci o sursă nesecată de energie creatoare, un loc în care fiecare absolvent se poate reîntoarce să se regăsească și să se redescopere ca ființă umană. Iar fără aceste întâlniri, uităm cum am fost, uităm cine suntem.
Prof. Maria PÂRLOG – diriginta și profesor de nursing de peste douăzeci de ani
Cu aceasta ocazie, la 10 ani de la absolvirea Școlii Sanitare Postliceale „Carol Davila”, în numele tuturor colegilor promoției 2006, doresc să aducem un omagiu doamnei dr. Mioara Mincu, fondatoarea școlii (1990), cât și profesorilor și cadrelor medicale care au pus bazele acestei școli și călăuzesc elevii, în prezent, spre drumul cunoașterii și al formării în profesia de asistent medical.
Suntem mândri și recunoscători că am fost parte integrantă a acestei instituții de învățământ, că ne-am bucurat de privilegiul unei educații profesionale de valoare, că am cunoscut oameni minunați care și-au pus amprenta în devenirea noastră din punct de vedere profesional și uman.
Gabriel Garcia Marquez spunea că: „viața nu este ce ai trăit, ci ce-ți amintești că ai trăit și cum ți-o amintești pentru a povesti!”
Mulțumim din inimă celor care au fost prezenți la acest eveniment important și le dorim succes pe toate planurile!
Andrada Marciana MERAN SARU – lider al clasei și organizatoarea întâlnirii
{gallery}stories/2016/210710anidelaabsolvire{/gallery}