Activitatea schimburilor de experiență internaționale continuă chiar și în contexul pandemiei COVID-19.

În perioada 18 – 22 octombrie, școala noastră a participat la Săptămâna Internațională a Universității Vives din Belgia. Este important să menținem cât mai multe legături cu școli de profil din Europa, să dezvoltăm abilități, aptitudini profesionale și de comunicare. Vă prezentăm alte impresii ale elevilor noștri, participanți la evenimentul internațional:

Georgiana Vasile – clasa 3 L – AMG: „Mi-am dorit să particip la acest schimb de experiență pentru că reprezintă o șansă bună de a acumula experiență profesională și personală.

Am avut posibilitatea de a interacționa cu studențîi de la VIVES în grup restrâns, de 6 participanți, unde am discutat despre impresiile și experiențele noastre acumulate pe parcursul acestor sesiuni.

În sesiunea de meet&greet am discutat cu cei de la VIVES despre ceea ce se întâmplă acum în România, despre politica de vaccinare de la noi din țară, dar și din Belgia.

Am aflat că ponderea celor vaccinați în Belgia este foarte mare, undeva la 90%, iar masca nu mai este obligatorie nici măcar în restaurante și în magazine.

Ne-au fost prezentate o serie de proiecte în care sunt implicate organizațiile non-guvernamentale de aici, modalitățile implementare a acestor proiecte, dar și provocările pe care le întâmpină, în general.

Am aflat la una dintre sesiunile la care am participat că, în calitate de lucrător în domeniul sănătății, furnizarea de informații medicale corecte este indispensabilă. Deși informațiile noastre pot fi corecte din punct de vedere medical, nu se acordă aproape nicio atenție felului în care informația este transmisă și înțeleasă de pacient. Am primit câteva sfaturi pentru îmbunătățirea abilităților de comunicare atunci când tratăm pacienți din medii culturale diferite. Am discutat despre barierele existente în comunicarea eficientă cu pacientul. De exemplu, rasa, situația socio-economică, nivelul de educație în domeniul sănătății și alți factori pot influența:

*modul în care pacienții percep simptomele și condițiile de sănătate

*când și cum caută pacienții asistență medicală

*așteptările pacienților în materie de îngrijire

*preferințele pacienților în ceea ce privește procedurile sau tratamentele

*disponibilitatea pacienților de a urma recomandările medicului sau planurile de tratament.

Am discutat și despre globalizare, despre cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă și despre cum lumea a devenit o « metropolă complexă», cu provocări globale, printre care se numără formarea și instruirea de cadre medicale cu o atitudine cosmopolită, care să ofere servicii medicale într-un mod sensibil, bine informat, cu respect față de credințele și practicile de sănătate ale oamenilor.

Consider că experiența acumulată pe toată perioada acestui eveniment m-a ajutat să mă cunosc mai bine și să îmi depășesc limitele.

Mulțumesc școlii noastre pentru oportunitatea de a participa la acest eveniment!

Pe tot parcursul evenimentului doamna prof. Alina Ioniță a fost alături de noi, îi mulțumesc mult pentru implicare și suport!”

Denisa Nedelcu – clasa 2 A – AMG: „Vives International Week a fost pentru mine o experiență unică. Am făcut parte dintr-un grup de lucru coordonat de o doamnă profesoară, care este și asistentă medicală. Am discutat despre Social Development, am atins subiecte destul de sensibile despre egalitatea între persoane, despre rasism și despre cum poate fi prevenit.

Am participat la 3 sesiuni, toate cu o tematică diferită. În prima sesiune am discutat despre femeile care ajung să își mutileze organele genitale, am discutat despre sănătatea mintală și despre cât de importantă este. În a doua sesiune am discutat despre cum să tratam pacienții fară să avem stereotipuri, cum să le „ambalam” frumos diferite afecțiuni cu care se confruntă.

Această experiență mi-a deschis noi perspective, m-a ajutat să mă dezvolt personal și profesional din multe puncte de vedere și, cu siguranță, voi mai participa la astfel de evenimente. Toți cei din grupa mea au fost foarte calzi și primitori și am învățat cum să fiu, în primul rând, un om mai bun, apoi o asistentă medicală mai bună.

Le recomand tuturor această experiență măcar o dată în viață! Cel mai frumos a fost când am avut sesiuni private cu studenții belgieni și a fost un adevărat schimb de experiență. Îmi pare rău pentru că nu am fost fizic acolo! Mulțumesc școlii și profesorilor care mi-au oferit oportunitatea aceasta! Le mulțumesc colegilor mei, împreună cu care am participat, pentru că ne-am ajutat reciproc.”

 

prof. Alina Ioniță

responsabil Relații și Proiecte Internaționale

 

prof. Raluca Brad

    

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 92

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes