„Suntem bine!” au răspuns astăzi în cor, elevi și profesori ai școlii noastre, în cadrul  conferinței de lansare a proiectului „Sănătatea este o stare de bine. Tu ești bine?”, găzduită de Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila”. Proiectul inițiat de Asociația pentru Dezvoltare Durabilă în Educație în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București și organizaţiile Bucovina, Kineto Bebe,  Fundația „Prețuiește Viața”, Sas Gym, Fitness Concept, Asociația Consumatorilor de Produse Alimentare, Restaurantul Rawdia, are ca scop stimularea interesului adolescenților faţă de alimentație și beneficiile consumului de alimente sănătoase. Acestea pot fi combinate în diferite variante și pot reprezenta substitute ale alimentelor de tip fast-food. În egală măsură, scopul proiectului se îndreaptă în direcția creșterii motivației tinerilor de a practica sport, dar și de a înţelege varietatea alternativelor sportive în vederea alegerii acelora care se potrivesc datelor umane specifice. În acest sens, vor fi implicați 100 de elevi, provenind din patru licee ale Municipiului București: Colegiul Național Ion Creangă, Colegiul Național Octav Onicescu, Colegiul Național George Coșbuc şi Colegiul Economic Virgil Madgear.
„Ne alăturăm cu drag tuturor inițiativelor care promovează Educația pentru sănătate și am fost deosebit de onorați de propunerea de a fi gazdele acestui eveniment de o asemenea amploare” a declarat dna prof. Daniela Stoian, Director al Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”.
 
Andreea Marin, din nou la școală
 Evenimentul a fost promovat și susținut de dna Andreea Marin, cea care a oferit prin puterea exemplului, o motivație în plus pentru tinerii dornici să îmbrățișeze în mod responsabil un stil de viață sănătos și durabil.
 Prezentă alături de inițiatori și parteneri, Andreea Marin a acceptat cu bucurie provocarea lansată de elevii noștri de a îmbrăca uniforma de asistent medical, primită în dar din partea școlii. Plină de entuziasm și dorință de viață, Andreea a renunțat la ținuta extrem de elegantă pentru uniforma şcolii noastre ce promovează „Educație pentru sanatate”, pe care a și purtat-o pe toată perioada evenimentului. 
 „Când o văd pe Andreea Marin îmbrăcată în uniformă sunt de 1000 de ori mai mândră de mine că am ales să urmez această nobilă profesie, de asistent medical generalist!” a declarat Mirela, elevă a Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”.
 Astfel, într-o zi a iubirii în România, în  cadrul unui context ce va rămâne  mereu important  pentru noi, în sala de festivități a școlii s-a dat startul unui nou proiect de sănătate, care reprezintă  doar o mică parte din ceea ce şcoala noastră își propune să realizeze în acest an.
 

Prof. Sorina Negrei 

{gallery}stories/2015/AndreeaMarin{/gallery}

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 158

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes