Miercuri, 12 octombrie, elevii din anul I, calificarea Asistent Medical de Farmacie, au participat la evenimentul cu tema Cleanance – Soluția pentru un ten de nota 10.

Această acțiune face parte dintr-o serie de prezentări interactive organizate de Catedra de Farmacie a Școlii Postliceale Sanitare “Carol Davila”, în cadrul cărora elevii primesc informații despre medicamente, produse farmaceutice și produse dermatocosmetice.

Producătorii și reprezentanții acestora vin către elevi cu informații despre produse, date din studiile recente asupra eficienței tratamentelor și demonstrații practice deosebit de utile pentru viitoarea profesie.

Prima prezentare de anul acesta a fost susținută de doamna Cristina Mădălina Bunea, reprezentant medical Avene, care a venit cu soluții pentru îngrijirea și igiena tenului acneic.

Pornind de la patologia acneei, afecţiune cronică a unităţii pilosebacee, prezentarea Avene a continuat cu programul de îngrijire și tratament Cleanance.

Acneea afectează ambele sexe, iar semnele apar de la vârsta de 10 ani și câteodată chiar mai devreme. Evoluția este imprevizibilă și are un impact psihosocial semnificativ, de aceea este necesar să fie luată în considerare și tratată cu produse specifice din gama Cleanance, alături de recomandarea medicamentoasă, în cazul în care este necesară.

În sală au fost prezenți peste patruzeci de elevi și cadre didactice care au pus întrebări la finalul prezentării și au primit răspunsuri bogat exemplificate de către doamna Cristina Mădălina Bunea.

Cei mai activi dintre elevi au răspuns unor întrebări test și au fost premiați cu produse Avene.

Vom continua să organizăm astfel de întâlniri care vin în completarea  temelor studiate în școală, deoarece suntem preocupați că elevii noștri să fie conectați cu noutățile din domeniu.

Autor: prof. Anca GRECU, Coordonator al catedrei de farmacie

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 195

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes