libby_gitenstein1La încheierea misiunii în tara noastră Excelența Sa, doamna Libby Gitenstein, soția Ambasadorului Statelor Unite ale Americii în Romania a încheiat pe 4 Decembrie și cursul Master Class de Comunicare verbală și nonverbală în nursing, susținut în limba engleză pentru un grup de elevi ai școlii noastre, bursieri Dr. Mioara Mincu și membrii ai Clubului de Excelență.

Cu siguranță, având deprinderea comunicării nonverbale, atât elevii cât și profesoara lor n-au avut nevoie de cuvinte pentru a-și citi emoțiile despărțirii, dar și bucuria de a fi lucrat împreună.

”A fost o reală plăcere pentru mine să lucrez cu elevii școlii dumneavoastră și mai ales să văd cât de frumos și-au însușit cunoștințele pe care mi-am dorit să le transmit. S-a creat între noi o legătură foarte apropiată pentru că ei au fost foarte deschiși. Le-am spus să nu ite că au datoria de a aplica tot ce au învățat în acest curs mai departe, acolo unde vor profesa ca asisitenți medicali și chiar să transmită aceste cunoștințe și colegilor lor. Este foarte important ca pacienții să simtă că sunt îngrijiți de cineva căruia îi pasă și îi înțelege în starea lor de suferință. Multe mulțumiri pentru tot ce mi-ați oferit pe întreaga perioadă a colaborării noastre. Cu siguranță cînd vom reveni în România vă voi vizita negreșit”, ne-a spus doamna Libby Gitenstein.

”De la doamna Gitenstein am învățat cum să fii Om”, a spus Georgiana Ilie, elevă în anul II AMG, participantă la curs. ”Am învățat, privind-o pe dânsa, să fiu o persoană calmă și zâmbitoare, deschisă către oameni și problemele lor. Este esențial în munca de asistent medical pe care mi-am ales-o și vreau să o fac cu tot sufletul.”

”Acum vom reusi să ne înțelegem mai ușor pacienții și interlocuririi, în general, analizându-le și comportamentul nonverbal. Un pacient aflat în suferință nu reușește de multe ori să exprime în cuvinte problema pe care o are și atunci devine esențială folosirea și a canalului de comunicare nonverbală, pe care însă trebuie să o faci cu mare discernământ, pentru a nu lăsa loc de interpretare. Ne-a mai sfătuit să ne amintim tot timpul să privim oamenii în ochi și să le zâmbim. Să căutăm să înțelegem oamenii și să le fin apropiați, pentru că misiunea noastră este aceea de a schimba sistemul sanitar, iar asta se poate face începând cu un zâmbet și o strângere de mână!” ne-au mai spus și Gabriel Chiriță și Maria Staicu, elevi bursieri ”Dr. Mioara Mincu”, anul II AMG.
Libby Gitenstein a absolvit Universitatea Duke, în Georgetown și este specializată în asistență medicală psihiatrică pentru situaţii de criză. A lucrat cu soldaţi americani care au luptat în Irak şi Afganistan, precum și cu oameni traumatizaţi în urma unor dezastre sau tragedii personale. Prima parte a carierei de asistent medical și-a dedicat-o îngrijirilor medicale la domiciliu și îngrijirilor paliative, când a avut o colaborare îndelungată cu fundația internațională Hospice. În Romania a continuat colaborarea cu Fundația Hospice – Casa Speranței și astfel, cu ocazia organizarii celui de-al doilea Simpozion în Îngrijiri Paliative in iunie 2010, pe care scoala Sanitara Postliceala “Carol Davila” l-a gazduit, am avut onoarea de a o avea ca oaspete pentru prima data. Vă mulțumim, Excelența Voastră, pentru timpul pe care vi l-ați dăruit elevilor nostri!

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 162

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes