1 Iunie este ziua în care sărbătorim puritatea, inocența, fericirea în stare pură, copilul din noi. Astăzi este despre bucurie, speranță, candoare, puritate…despre începuturi de viață.

Haideți să fim mai des copii, să visăm cu ochii larg deschiși, să ne bucurăm mai mult de ploaia de vară sau de prima ninsoare. Copilăria trece poate prea repede, dar copilul din sufletul fiecăruia dintre noi poate trăi veșnic.

În România, dar şi în alte peste 50 de ţări din întreaga lume, este marcată Ziua Internaţională a Copilului.

Această zi a fost menționată prima dată la Geneva, la Conferința Mondială pentru Protejarea și Bunăstarea Copiilor, în august 1925, la care 54 de reprezentanți din diferite țări au adoptat Declarația pentru Protecția Copilului.

La 1 iunie 1950, Ziua Copilului a fost sărbătorită pentru prima dată în România.

În anul 1954, Fondul Internațional pentru Urgențe ale Copiilor al Națiunilor Unite (UNICEF) a emis o recomandare care prevedea faptul ca fiecare Stat să dispună de o zi  dedicată copilului (Universal Children’s Day). Rezoluţia recomanda guvernelor statelor membre să instituie o astfel de zi, la data pe care o considerau de cuviinţă, deci nu neapărat 1 iunie.

Ziua copiilor în lume

Data zilei copilului variază foarte mult între țări. 22 noiembrie este data la care sunt sărbătoriţi copiii în țări precum Canada, Marea Britanie, Suedia, Spania, Olanda, Franța, Grecia sau Islanda, Argentina – în a doua duminică din luna august, Australia – în prima duminică din luna iulie, Brazilia – la 12 octombrie, India – la 14 noiembrie,   Japonia – 5 mai, Ungaria – în ultima duminică a lunii mai sau Turcia – la 23 aprilie.

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” urează „LA MULȚI ANI TUTUROR COPIILOR!”

 

 

prof. Raluca Brad

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 479

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes