enmmai2014Ne pregătim pentru următorul schimb de experienţă, din octombrie 2014

Ultimul schimb de experiență din anul școlar 2013 – 2014 s-a încheiat vineri, 16 mai, printr-o sesiune de prezentări a studentelor din Olanda, Belgia și Danemarca, menite să ne ofere feedback-ul celor două săptămâni petrecute în București.

Prezentarea a avut loc în sediul școlii noastre din Piața Romană unde, într-un cadru mai puțin formal, studentele ne-au împărtășit experiența lor. Anne și Mariska (Olanda) ne-au oferit informații cu privire la sistemul olandez de sănătate, la modul de formare al asistenților medicali (sistem universitar cu durata de patru ani) și au apreciat asistentele medicale din România pentru dedicarea față de pacienți și puterea de muncă.
Sophie și Lorraine, studentele din Belgia, au remarcat că asistentele medicale din Belgia și România se pot forma prin același sistem: sistemul preuniversitar cu durata de trei ani (școala postliceală).
enmmai2014 1 Belgia în schimb nu are sistem universitar pentru formarea asistenților medicali.
Anne și Kirsten din Danemarca ne-au oferit informații cu privire la universitatea lor, care este gratuită (studenții primesc burse din partea statului), despre sistemul de sănătate care include absolut toți cetățenii. Studentele au spus că se vor întoarce acasă mai bogate, atât din punct de vedere al cunoștințelor, cât și cultural.
La finalul prezentărilor și elevii școlii noastre care le-au însoțit atât în instruirea clinică, cât și în activități culturale, le-au oferit feedback oaspetelor noastre. S-au declarat mulțumiți de posibilitatea de a interacționa cu oameni ce au o cultură diferită de a lor, dar au și sesizat faptul că atunci când vorbim de îngrijirea omului, de nursing, barierele culturale, lingvistice dispar.
Pentru anul școlar 2014 – 2015 îi întâmpinăm în octombrie cu mare bucurie pe  Caterina Nørgaard și Nina Thers din Silkeborg (Danemarca), Andrea Blanquer Cortés din Tarragona (Spania) și le urăm mult succes elevilor școlii ce vor participa la schimbul ENM: Marinescu (Tudor) Victoria – în Madrid (Spania), Iorga Horațiu – în Bern (Elveția), Păpădie Ramona și Manea Andreea – în Orebro (Suedia).
 
 
Serviciul de Urgenţă

 
Elevii SPSCD din anul I – AMG însoţiţi de prof. Raluca Brad şi cele 2 studente din Leiden – Olanda au vizitat săptămâna trecută Spitalul Universitar. Pe lângă Secţia de Neurologie, studentele olandeze au dorit sa afle mai multe despre Serviciul de Urgenţă din România.
Spitalul Elias a fost o gazda primitoare pentru elevii noştri şi pentru studentele din Belgia, Olanda şi Danemarca, venite in schimbul de experienţă. Din nou, UPU a fost prima opţiune! Orele petrecute în Serviciul de Urgenţă au trecut foarte repede, iar experienţele au fost minunate! Profesionalismul celor care lucrează acolo ne-au făcut să fim mândri ca sistemul sanitar românesc are încă parte de asemenea cadre medicale!
1 2 
3 4
 

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 151

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes