Vești foarte bune pentru echipa Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”! Toți colegii noștri care au participat la proba scrisă a examenului de definitivare în învățământ, sesiunea 2017, au obținut calificative excelente!

 

Dovedim încă o dată că suntem nu numai o școală foarte bună, dar și un centru de dezvoltare a cadrelor didactice și conducători de proces educațional de performanță în educația pentru sănătate. Felicitări fiecăruia și întregii echipe! Ne mândrim cu asemenea cadre didactice!” – a afirmat domnul Președinte al Consiliului de Administrație, Director general, Prof. Univ. Dr. Alexandru Ioan Mincu.

 

6.417 de candidați au participat, în 20 aprilie, la proba scrisă a examenului de definitivare. Nota minimă de promovare a examenului este 8, iar cadrele didactice care promovează examenul dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar.

Potrivit MEN, proba scrisă a conținut itemi din domeniul disciplinei de specialitate și al metodicii predării / didacticii acesteia.

Spre deosebire de anul trecut, nivelul de competență didactică este evaluat și prin portofoliul profesional, elaborat conform precizărilor din programa de pedagogie și psihologie școlară corespunzătoare funcției didactice ocupate.

Examenul certifică și faptul că un cadru didactic debutant care a optat pentru această carieră dispune de pregătirea necesară pentru exercitarea profesiei didactice și poate intra pe o rută de profesionalizare ascendentă, având dreptul de a deveni titular în sistemul de învățământ preuniversitar și de a participa ulterior la susținerea examenelor pentru obținerea gradelor didactice.

Rezultatele de la examenul de definitivare în învățământ, înainte de contestații, sunt afișate la centrele de concurs și pe http://definitivat.edu.ro/.

Contestațiile vor fi depuse la centrele de examen, conform calendarului aprobat, în zilele de 25 aprilie, după afișarea rezultatelor, și 26 aprilie.

Rezultatele finale se vor afișa pe 30 aprilie la centrele de examen și pe site -ulhttp://definitivat.edu.ro/.

 

prof. Raluca Brad

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 215

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes