Ziua Mondială a Povestitului este celebrată în fiecare an, cu ocazia echinocţiului de primăvară, în emisfera nordică, şi cu ocazia echinocţiului de toamnă, în emisfera sudică. În această zi, oamenii spun şi ascultă poveşti, îşi împărtăşesc poveştile…și creează povești.

Ziua tuturor povestitorilor a fost sărbătorită pentru prima dată pe 20 martie 1991, în Suedia şi doreşte să atragă atenţia asupra povestitului ca formă de artă. Această sărbătoare este foarte răspândită în Europa, Africa, America de Nord, America de Sud şi Australia.

Știti care sunt cele mai bune povești? Cele care transmit un mesaj, cele care captează prin emoția transmisă. Povestitul este  baza existenţei umane, îmbunătăţeşte comunicarea şi contactul dintre oameni.

Am citit cuprinși de emoție cele mai interesante povești scrise de voi, încărcate de trăiri, pe care voi ni le-ați trimis. Ne bucurăm pentru că participarea a fost atât de mare și pentru că ați dat frâu liber emoțiilor care au invadat scrierile voastre și au stârnit în noi dorința de a vă premia.  Astfel, cu o misiune deloc ușoară, colegii mei: prof. Mirela Avram, prof. Cătălina Ilașcă și prof. Zelinda Bezeriță au citit ceea ce voi ne-ați transmis si au ales cele mai interesante povești.

Felicitări câștigătorilor și tuturor celor care și-au expus povestea, pentru implicare și pentru  timpul alocat! Sunt convinsă că în spatele fiecărei povești se află un om puternic și curajos, care va fi o piesă importantă din puzzle-ul  numit sistemul sanitar european.

 

 prof. Sorina Negrei

 

CÂȘTIGĂTORII CONCURSULUI – „POVESTEA MEA – UN AN DE PANDEMIE”

 

 

Nume și prenume

Clasa

Punctaj obținut

Premiul obținut

DRAGOMIRESCU EMANUEL

II A – BFKT

13 puncte

Premiul de excelență

CHIȚU (BĂRBULESCU) DOINIȚA

I H AMG

13 puncte

Premiul de originalitate

ANGHEL ADINA ALEXANDRA

I I AMG

12 puncte

Premiul pentru cea mai inspirațională poveste

PANĂ RALUCA FLORENTINA

I A AMG

10 puncte

Premiul pentru cea mai optimistă poveste

SIMION (FRĂȚILĂ) ANDREEA SIMONA

I I AMG

10 puncte

Premiul pentru cel mai bun titlu

CHIRIAC POPESCU ALINA MIHAELA

I H AMG

10 puncte

Premiul  pentru creativitate

 

 

prof. Raluca Brad

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 181

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes