Proiectul Educativ „Învățați să ajutați!”, implementat în peste 50 de licee, şcoli generale,  colegii, grupuri școlare şi comunitate din municipiul Bucureşti și județele limitrofe,  constituie  fundamentul activității de promovare a școlii noastre, dezvoltȃnd personal și profesional elevii și cadrele  didactice participante şi îmbunătățind imaginea profesiei de asistent medical. De 10 ani, elevii școlii noastre demonstrează tehnici de prim-ajutor și participă la prezentări interactive pe teme privind stilul de viață sanogen, îndeplinindu-și misiunea nobilă de Educatori pentru Sănătate.

Anul acesta, activitățile noastre au luat forma Concursului „Învățați să ajutați!”. Elevii au dovedit încă o dată că sunt dedicați acestei profesii și pot îndeplini oricând rolul de salvatori în situații limită. Ei au demonstrat tehnicile de prim ajutor prin scurte materiale video, în care au oferit explicații de specialitate și au exemplificat procedura efectuării manevrelor care pot salva o viață.

Juriul, format din profesori de specialitate ai școlii, a apreciat: corectitudinea științifică a informațiilor prezentate; cursivitatea prezentării și încadrarea în timpul alocat ( maxim 15 minute); coerența prezentării; corectitudinea efectuării tehnicii; ținuta (uniformă completă, papuci, mască, mănuși).

Toți elevii merită FELICITĂRI pentru dăruirea, implicarea și dorința de fi mai buni în profesia de asistent medical! Cu toții sunt, de fapt, învingători! Iar noi, cu siguranță, putem spune că suntem pe mâini bune!

Însă, fiecare concurs, are și premianți! Iar cei de anul acesta sunt:

Premiul 1: MONICA RADU – clasa 3 B – AMG și VLAD NĂSTASE – clasa 3 C – AMG

Premiul 2: DANIELA IDU – clasa I A – AMG

Premiul 3: RALUCA PANĂ – clasa I A – AMG

Alături de ei, sunt câștigători și merită aprecierile noastre toți participanții:

CĂRBUNARU ANA MARIA – 1 A – AMG

CRĂCIUN NICOLETA – 1 F – AMG

CRISTESCU ISABELA – 1 F – AMG

DESPA MARIA – 1 A – AMG

GRAPAN ALINA – 1 F – AMG

MOCANU (PRISĂCARIU) ELENA IULIANA – 1 L – AMG

NEDELCU DENISA – 1 A – AMG

STAN IONELA – 1 F – AMG

VASILESCU ANDREEA – 1 L – AMG

O latură formativă a Proiectului „Învățați să ajutați!” este educarea elevilor de liceu pentru acordarea primului-ajutor, dar şi în spiritul Educaţiei pentru Sănătate. În contextul în care societatea, din punct de vedere civic, moral şi etic, este în continuă căutare, prin acest proiect noi încercăm să dezvoltăm valorile civice, grija pentru aproape, respectul pentru viaţa proprie şi pentru viaţa celuilalt. Prin intermediul activităţilor derulate, elevii Şcolii Postliceale Sanitare „Carol Davila” sunt pregătiţi pentru cunoaşterea problemelor comunităţii şi pentru a se implica în creşterea nivelului de Educaţie pentru Sănătate în rândul tinerilor liceeni.

 

prof. Cristina Costache – coordonator Proiectul „„Învățați să ajutați!”

prof. Raluca Brad

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 142

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes