Elevi și profesori ai Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, alături de peste 10.000 de români au participat sâmbătă la cel mai mare curs de resuscitare pe Arena Națională.

România a încercat astfel să intre în Cartea Recordurilor cu cea mai mare lecție de resuscitare. Evenimentul a fost organizat de Societatea de Salvare București și Serviciul de Ambulanță București Ilfov ( SABIF ), cu prilejul împlinirii a 110 ani de activitate.

La eveniment au fost așteptați să participe peste 12.000 de români. Din păcate, nu s-a reușit doborârea recordului de 11.840 de participanți, deținut de Germania, dar am reușit obținerea unui nou record național, de 10.175 de persoane, care execută, în același timp, manevre de resuscitare.

Participanţii la evenimentul „Record pentru viaţă – 110 ani de salvare a vieţii” au învăţat cum să facă evaluarea unei victime, să recunoască stopul cardio-respirator, să aplice compresiile toracice şi ventilaţia, la sesiunea de resuscitare participând aproximativ 600 de instructori.

„Primul ajutor este vital pentru salvarea de vieți. Vrem ca, prin acest curs, să existe mai mulți oameni care să știe ce au de făcut când o persoană se prăbușește în stradă”, a declarat președintele Societății de Salvare București, dr. Cristian Grasu.

{gallery}stories/2016/3105cismigiu{/gallery}

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 162

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes