În lunile februarie și martie, elevii de la Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” și cei de la Colegiul Național „Neagoe Basarab” din Oltenița, județul Călărași, au avut mai multe întâlniri cu echipele școlii noastre, coordonate de doamna prof. Sorina Negrei – Director adjunct al Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”. Astfel, liceenii au aflat informații despre oportunitățile pe care le au dacă aleg profesia de asistent medical și au asistat la prezentări din domeniul Educației pentru Sănătate.

La prima activitate desfășurată la Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” au participat elevi de la clasele a XI-a și a XII-a, profilul științe, care au fost deosebit de activi pe toată durata întâlnirii. Activitatea a fost posibilă cu sprijinul doamnei prof. Dana Tovîrnischi – Director adjunct al Liceului. Elevii au fost interesați de perspectivele unei cariere profesionale în domeniul medical. A fost prezentată tema „Alege să previi, nu să tratezi!”.

Doamna prof. Sorina Negrei a fost însoțită de eleva Adriana Gaman (clasa I H – AMG).

În luna februarie, la Colegiul Național „Neagoe Basarab”, elevii claselor a VII-a B, a IX-a C, a IX-a D, a XI-a B, a XI-a C, a XI-a D și a XII-a C au participat la activitățile de informare susținute de prof. Sorina Negrei, Director adjunct, și de Adriana Gaman, elevă în anul I.

Au fost prezentate detalii despre admitere și a fost abordată tema „Efectele negative ale tehnologiei asupra creierului”. Întâlnirea a fost facilitată de doamna prof. Elena Dobra, Consilier educativ în cadrul Liceului.

Doamna prof. Sorina Negrei și eleva Adriana Gaman sunt absolvente ale Colegiului Național „Neagoe Basarab”.

 „Să mă întorc după 20 ani în liceul care mi-a fost „casă” timp de 4 ani, în care am trăit unele dintre cele mai frumoase experiențe de învățare, a fost o mare bucurie. Să găsesc acolo conexiuni cu oameni minunați, profesori ai generației mele și profesori ai generației de azi, a fost de asemenea bucurie.

Am întâlnit elevi dornici de cunoaștere, pasionați de educație și sănătate.

Să pot aduce educatia pentru sănătate și să ofer perspective profesionale unor elevi minunați, deosebiți și receptivi…ei bine, asta chiar a fost cea mai mare bucurie!

Mulțumim colaboratorilor pentru implicare!” – a afirmat prof. Sorina Negrei.

În luna martie, am revenit în mijlocul liceenilor din Oltenița. De data aceasta, echipa de elevi voluntari de la clasa III J – AMG a fost coordonată de prof. Sorina Negrei, Director adjunct, și de prof. Mirela Iavorschi, cadru didactic de specialitate și asistent medical șef la Spitalul Clinic Colentina din București. Au fost susținute activități demonstrative de prim ajutor, elevii prezenți fiind deosebit de receptivi și interesați să dobândească cunoștințele necesare salvării unei personae aflate într-o situație critică.

 

 

prof. Raluca Brad

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 482

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes