Cursurile de prim-ajutor sau cunoştinţele despre cum să oferim primul ajutor sunt esenţiale pentru viaţa celui pus în pericol,  iar studiile arată că resuscitarea imediată este esenţială pentru viaţa pacientului, de foarte multe ori el putând fi salvat de la moarte.

Training-ul susţinut elevilor școlii noastre de către doamna prof. Cristina Costache și de către elevi voluntari a constat în dobândirea unor abilități noi sau îmbunătățirea celor deținute deja cu privire la tehnicile de prim ajutor, precum resuscitarea cardio – respiratorie, manevra Heimlich şi acordarea primului ajutor în arsuri, hemoragii și fracturi.

Scopul a fost formarea unor echipe de elevi – voluntari ce vor putea prezenta, în liceele bucureştene şi din județele limitrofe,  principalele tehnici de prim-ajutor, o activitate cuprinsă în Proiectul de educaţie pentru sănătate „Învăţaţi să ajutaţi”.

Viaţa unei persoane accidentate depinde, într-o mare măsură, de momentul acordării primului ajutor şi de priceperea celui care intervine primul la locul accidentului.

 

prof. Cristina Costache

prof. Raluca Brad

 

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 614

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes