Parteneriatul încheiat între școala noastră și Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu” continuă. Astfel, de curând, s-a desfășurat o nouă activitate online din cadrul Proiectului „Învățați să ajutați!”.

A fost prezentată oferta educațională a Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila” și au avut loc discuții referitoare la tema „Ce ascund țigările electronice?”.

În căutarea unei alternative pentru fumatul tradițional, dovedit deja ca factor important de risc pentru sănătate, au apărut diverse alte tipuri de țigări, bazate pe sisteme diferite. Deși până acum nu există concluzii științifice generale, acceptate de întreaga comunitate științifică, putem afirma că nu există nicio variantă „sigură” de fumat.

Țigara electronică este un dispozitiv pe bază de baterii, folosit pentru a inhala aerosoli, care, de obicei, conțin nicotină, arome și alte substanțe chimice. Țigările electronice sunt destul de noi pe piață, deci este necesară o perioadă mai mare de cercetare asupra efectelor lor pe termen lung.

Promovarea profesiei de asistent medical de farmacie a fost realizată în colaborare cu reprezentanții lanțului de farmacii Help Net: specialist trainer – Mădălina Apostol și specialiști recrutare – Florentina Cojocaru și Alexandra Preda.

Din partea școlii noastre, la întâlnirea online, a participat doamna prof. Marilena Olimpia Pușcaș.

De la Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu” au participat elevi din ciclul superior al liceului. Le mulțumim și promitem să revenim cu alte activități!

 

prof. Raluca Brad

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 125

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes