Liceenii Colegiului Tehnic Media au avut o nouă întâlnire cu echipa școlii noastre formată din prof. Cristina Costache și prof. Anca Mihai, alături de elevii voluntari Iulian Bordianu si Oana Drăgușin (Mincu),  de la clasa II B, calificarea asistent medical generalist.

În cadrul evenimentului a fost prezentată oferta educaţională a școlii noastre, prilej pentru liceeni să se familiarizeze cu activitatea unui asistent medical şi să afle mai multe informaţii despre această profesie atât de căutată pe piața muncii.

De asemenea, temele despre Stilul de viață sanogen și Efectele consumului de alcool au fost de interes pentru gazdele noastre.

Liceenii au aflat mai multe despre factorii care influențează starea de sănătate, dar și despre ceea ce pot face pentru a avea un stil de viață echilibrat.

START NOU (NEW START, engl.) reprezintă un acronim format din iniţialele a opt factori naturali fundamentali:

N = nutrition (nutriţie)          
E = exercise (exerciţiu fizic)
W = water (apă)        
S = sunshine (lumină solară)
T = temperance (temperanţă, moderaţie, cumpătare)          
A = air (aer)   
R = rest (repaus, odihnă)       
T = trust in God (încredere în Dumnezeu)

Despre efectele consumului de alcool știm cu toții, dar întotdeauna este bine să mai subliniem aspectele importante, mai ales atunci când suntem în fața unor adolescenți. Astfel, elevii participanți au aflat ce se întâmplă în organismul nostru când consumăm alcool, care sunt fazele intoxicației cu alcool sau cât alcool putem consuma fără să ne punem viața în pericol.

Mulțumim Colegiului Tehnic Media pentru colaborarea din ultimii ani și promitem să revenim curând cu alte teme de interes!

 

prof. Raluca Brad

 

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 474

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes