Echipa școlii noastre a fost prezentă în mijlocul liceenilor din Răcari (județul Dâmbovița) cu activități cuprinse în Proiectul educativ „Învățați să ajutați”.

„La sosire am fost întâmpinați de domnul Ruben Dumitru (un apropiat și colaborator al școlii, foarte apreciat de Doamna Dr. Mioara Mincu), reprezentant al primăriei din Răcari.

Doamna director a Liceului Teoretic „Ion Ghica” din Răcari – Oana Hrehoreșen și cadrele didactice ale scolii ne-au primit cu multă bucurie și au apreciat interesul elevilor noștri, viitori asistenți medicali, pentru siguranța și sănătatea semenilor lor.

Toți elevii liceului gazdă, de la clasele a IX-a până la a XII-a, au urmărit cu multă atenție și interes demonstrațiile de prim ajutor: resuscitarea cardio-respiratorie și manevra Heimlich. La finalul acțiunii mulți dintre aceștia au reușit să ne convingă că au învățat și pot interveni pentru a salva vieți.

Le-am oferit liceenilor câteva informații despre școala noastră, despre profesia de asistent medical, despre programul de formare pentru asistenții medicali generaliști și despre parteneriatele scolii cu spitalele din București pentru stagiile clinice și parteneriatele internaționale: Modulul European de Nursing, Proiectul Erasmus de Formare Profesională (VET) cu acreditare pentru perioada 2022 – 2027.

Am atras atenția și asupra necesarului ridicat de asistenți medicali atât la nivel național, cât și la nivel european, încurajându-i pe liceeni să se orienteze către o profesie sigură și foarte căutată pe piața muncii.

Scoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” contribuie la atragerea tinerilor către profesia de asistent medical prin oferte de admitere cu reducere de taxa școlară – oferta TOP 100 din perioada 27 octombrie – 15 decembrie 2023.” – ne-a declarat doamna prof. Aurelia Șova, director al Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, prezentă la activitate.

Din echipa școlii au făcut parte și elevi voluntari coordonați de prof. Alice Ragazan și elevul Radu Gabriel, de la clasa I G, voluntar ISU București.

 

prof. Raluca Brad

 

 

 

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 399

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes