În data de 14 martie 2023, în cadrul Liceului Teoretic „Lucian Blaga”, proiectul educativ „Învățați să ajutați” a debutat cu tema „Stresul și sănătatea”.

Liceenii au întâmpinat cu entuziasm și curiozitate o echipă a Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, formată din: prof. psiholog Zelinda Bezeriță, prof. Iulia Țigănuș și elevii: Maria Ramona Vladu, Ramona Maria Rădulescu, Mădălina Ghiță, Georgeta Ciobanu, Andreea Macașoi, Alina Scutelnicu, Maria Stan și Denisa Geantă.

În cadrul activității, elevii de liceu au primit informații despre ,,Efectele stresului asupra sănătății” și s-au bucurat de oportunitatea de a alege în viitor profesia de asistent medical aflând despre oferta educațională a Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”.

În ceea ce privește abordarea stresului, în cadrul temei proiectului, am analizat împreună cu liceenii modul în care acesta este prezent în fiecare etapă de vârstă și cum se pot adapta și proteja atunci când sunt stresați. De asemenea, am discutat și despre faptul că există și un tip de stres pozitiv – eustresul, care îi poate ajuta să se mobilizeze și să facă față provocărilor de licean.

Mulțumim partenerilor noștri de la Liceul Teoretic „Lucian Blaga” și doamnei prof. Cornelia Sisea care ne-a ajutat să organizăm această întâlnire!

 

prof. Zelinda Bezeriță

 

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 482

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes