Echipele Şcolii Postliceale Sanitare „Carol Davila” au susţinut activități de promovare a ofertei educaționale pentru anul școlar 2024 – 2025 și prezentarea tehnicilor de prim ajutor la Colegiul Tehnic „Mihai Bravu”.

Echipele au fost formate din doamna prof. Aurelia Șova – director Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila”, doamna prof. Raluca Mihaela Kiyak, doamna prof. Daniela Vlădescu și elevi voluntari ai clasei 2 G – AMG.

Doamna director – prof. Carmen Ștefan și doamnele prof. Florentina Sandu și prof. Mihaela Stănică ne-au primit cu multă bucurie și au apreciat implicarea elevilor noștri în promovarea profesiei de asistent medical și a educației pentru sănătate.

Liceenii au fost deosebit de interesați de profesia de asistent medical și de tehnicile de prim ajutor, au pus multe întrebări referitoare la activitățile pe care le desfășurăm în școală, dar și despre oportunitățile de angajare pe care le au la finalizarea celor trei ani de studiu. Au primit cu interes oferta de preînscriere TOP 100 care este în desfășurare până la 15 decembrie. Nevoia de asistenți medicali este foarte mare și sperăm să atragem cât mai mulți tineri spre această profesie.

Felicit echipa de elevi de la clasa 2 G – AMG care le-a prezentat liceenilor, cu mult entuziasm și responsabilitate, măsurile de prim ajutor.” – ne-a declarat doamna prof. Aurelia Șova, director al Şcolii Postliceale Sanitare „Carol Davila”.

A fost un privilegiu să fiu din nou alături de elevii Colegiului Tehnic „Mihai Bravu” și să descopăr valori și adevărate interese pentru domeniul medical. Dacă ar fi să găsim un obiectiv clar al promovării sănătăţii realizam că se poate forma doar prin trei sfere distincte de activitate, dar care, în acelaşi timp, se suprapun: Educaţia pentru Sănătate – Protejarea sănătăţii – Prevenirea îmbolnăvirilor. Am privit cu bucurie și implicarea elevilor Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila” care au evidențiat încă o calitate foarte importantă a asistentului medical, aceea de a fi EDUCATORI pentru sănătate.” – a afirmat doamna prof. Raluca Mihaela Kiyak.

Nu toți eroii poarta capă, dar acordând primul ajutor cu toții putem deveni eroi. Am fost onorată să pot participa alături de colegi la această activitate din cadrul Proiectului „Învățați să ajutați”. Consider că au fost extrem de utile toate cunoștințele dobândite în urma acestei activități, astfel liceenii pot fi mai responsabili și pot realiza cât de important este să ne implicăm și să ajutăm cu toții. Satisfacția salvării unei vieți este de neegalat și sper că am reușit cu această ocazie să le insuflăm dorința de a opta pe viitor pentru cariera de asistent medical generalist, o profesie atât de nobilă. Sunt profund recunoscătoare școlii noastre pentru această oportunitate și sper că tinerii liceeni de azi vor deveni colegii noștri în salvarea de vieți.” – Anamaria Ion (Pavel) – clasa 2 G – AMG

În cadrul Proiectului „Învățați să ajutați” înveți cum poți fi erou pentru familia ta, prieteni și pentru orice persoană aflată într-o situație complicate; este un proiect interesant și interactiv ce îți oferă suport pentru a acționa în fața unor situații de viață și de moarte. Am avut onoarea de a mă implica pentru acești elevi, alături de minunatele noastre cadre didactice, prin demonstrații de prim ajutor: manevrele de resuscitare cardio-respiratorie de bază, PLS – poziția laterală de siguranță și manevra Heimlich, care pot contribui la salvarea unei vieți. Am fost foarte bucuroasă să văd liceenii receptivi și implicați, ceea ce m-a făcut să simt și mai multă bucurie în promovarea măsurilor de prim ajutor.” – Romina Anghel – clasa 2 G – AMG

∗∗∗

ȘCOALA POSTLICEALĂ SANITARĂ „CAROL DAVILA” a început Campania de Preînscriere și Înscriere în anul școlar 2024 – 2025.

Ești în clasa a XII-a sau a XIII-a și deja te gândești la examenul de Bacalaureat?

Ai un job și crezi că este momentul să îți schimbi cariera?

Dorința ta este să fii alături de cei aflați în suferință? Simți că vocația ta este să devii asistent medical în țară sau în străinătate? Iubești să faci bine celor din jurul tău? Este nevoie de tine! Primii 100 de candidați preînscriși / înscriși până la data de 15 DECEMBRIE 2023 vor beneficia de PREÎNSCRIERE / ÎNSCRIERE GRATUITĂ + 500 LEI reducere la taxa anuală de școlarizare (la plata în 4 sau 6 rate se aplică reducerea la ultima rată).

Vino alături de noi!

Detalii: www.scoalacdavila.ro/admitere-2024-2025/

 

 

prof. Raluca Mihaela Kiyak

prof. Raluca Brad

 

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 501

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes