În cadrul Proiectul educativ „Învățați să ajutați” au avut loc mai multe întâlniri cu liceenii de la Colegiul Național „Aurel Vlaicu”. La activități au participat doamna prof. Daniela Vlădescu și elevi voluntari ai școlii noastre.

 Combaterea consumului de droguri

„Activitățile legate de combaterea consumului de droguri, din cadrul programului „Școala Altfel”, au luat amploare în acest an școlar. Împreună cu elevii voluntari ai școlii am desfășurat o activitate la Colegiul Național „Aurel Vlaicu” din București ce a avut ca subiect „Consumul de droguri în rândul tinerilor”.  

Prin abordarea acestei teme am dorit ca adolescenții să fie mai conștienți de riscurile majore la care se supun atunci când curiozitatea nu este ținută în frâu.

Am explicat elevilor că nimeni nu își propune să ajungă dependent. Mulți consumatori de droguri intenționează să consume „controlat” și „cu grijă”, sperând că vor putea experimenta efectele pozitive de scurtă durată ale drogurilor și vor evita apariția neplăcerilor și a dependenței.

Dependența, odată instalată, afectează progresiv întreaga persoană – gândirea, emoțiile, voința, comportamentul, relațiile, direcția și sensul vieții.

O singură categorie de oameni sunt complet protejați de această dependență: cei care nu consumă droguri.

Iar pentru cei care au dezvoltat deja o dependență, este important să știe că vindecarea este dificilă, dar posibilă.

Fiecare dependent de droguri atrage 5 – 7 persoane care aderă la stilul său de viață, de consumator de droguri.          
Creșterea dependenței de droguri este însoțită de creșterea bolnavilor cu: SIDA, hepatite virale etc..
Rata mortalității în rândul dependenților de droguri este de 20 de ori mai mare decât în rândul populației generale. Moartea apare din cauza supradozajului, complicațiilor somatice, sinuciderii.” – prof. Daniela Vlădescu

 

Tu știi ce înseamnă o alimentație sănătoasă?

 Acest subiect a fost amplu dezbătut de echipa școlii noastre, coordonată de prof. Daniela Vlădescu, și elevii de la Colegiul Național „Aurel Vlaicu”.

„Alimentaţia sănătoasă înseamnă să te simţi bine în propria piele, să ai mai multă energie şi să îţi îmbunătăţeşti starea generală de sănătate. Pentru a trăi independent, fără afecțiuni severe sau dizabilități este importantă promovarea unui stil de viață sănătos încă din copilărie, menținut apoi pe tot parcursul vieții.” – afirmă prof. Daniela Vlădescu.

 

Din nou împreună!

Din nou împreună cu elevii din clasa a XII-a ai Colegiului Național „Aurel Vlaicu”; de data aceasta, au venit în vizită la școala noastră, alături de doamna prof. Doina Popa.

Doamna Director Aurelia Șova a fost prezentă la întâlnirea cu liceenii, iar domnul dr. Dragoș Chitcă le-a explicat cât de importantă este profesia de asistent medical și cât de de valoroasă este implicarea asistentului într-o echipă medicală.

Doamna prof. Daniela Vlădescu le-a prezentat mai multe tehnici medicale într-una din sălile de demonstrații din cadrul școlii.

***

ȘCOALA POSTLICEALĂ SANITARĂ „CAROL DAVILA” a început Campania de Preînscriere și Înscriere în anul școlar 2024 – 2025.

Ești în clasa a XII-a sau a XIII-a și deja te gândești la examenul de Bacalaureat?

Ai un job și crezi că este momentul să îți schimbi cariera?

Dorința ta este să fii alături de cei aflați în suferință? Simți că vocația ta este să devii asistent medical în țară sau în străinătate? Iubești să faci bine celor din jurul tău? Este nevoie de tine! Primii 100 de candidați preînscriși / înscriși până la data de 15 DECEMBRIE 2023 vor beneficia de PREÎNSCRIERE / ÎNSCRIERE GRATUITĂ + 500 LEI reducere la taxa anuală de școlarizare (la plata în 4 sau 6 rate se aplică reducerea la ultima rată).

Vino alături de noi!

Detalii: www.scoalacdavila.ro/admitere-2024-2025/

 

prof. Daniela Vlădescu

prof. Raluca Brad

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 335

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes