MIȘCAREA ÎNSEAMNĂ VIAȚĂ, SPORTUL ÎNSEAMNĂ SĂNĂTATE

În cadrul săptămânii Școala Altfel, vineri 11 aprilie 2014, elevii anul I AMG ai Școlii Postliceale Sanitare “Carol Davila”, coordonați de prof. Costache Cristina, prof. Mihai Anca și prof. Csolti Andreea au desfășurat numeroase activități sportive: volei, baschet,  fotbal și badminton în sala de sport a Centrului Social “Sfântul Lazăr”.

Tinerii din cadrul Centrului Social “Sfântul Lazăr” au primit drept mulțumire pentru ospitalitatea de care au dat dovadă o minge de volei și una de fotbal, oferite prin amabilitatea conducerii Școlii Postliceale Sanitare “Carol Davila”.

 {gallery}2014/scoalaaltfelaprilie/ziua5{/gallery}

 

 „O LECȚIE DE VIAȚĂ”

În cadrul săptămânii Școala Altfel, vineri 11 aprilie 2014, elevii anul I AMG ai Școlii Postliceale Sanitare “Carol Davila”, coordonați de prof. Costache Cristina, prof. Mihai Anca și prof. Csolti Andreea au vizitat Centrul Social “Sfântul Lazăr”.

Activitatea a început cu o discuție pe care elevii școlii au avut-o cu doamna Adamek Cecilia, asistentă medicală în cadrul centrului social. Aceasta ne-a povestiti tuturor despre modul în care tinerii ajung în cadrul centrului, viața pe care aceștia o duc, precum și problemele de sănătate, sociale și materiale cu care tinerii din cadrul centrului se confruntă.

A urmat apoi o vizită în capela existentă în incinta centrului. Acolo tinerii merg pentru a încerca să se regăsească, să devină mai buni, dar și pentru alinarea suferințelor de natură fizică și spirituală cu care se confruntă.

Pentru că ne apropiem cu pași rapizi de Săptămâna Patimilor, tinerii din cadrul Centrului Social “Sfântul Lazăr” au pregătit și o scenetă cu temă religioasă. Prin intermediul pantomimei, aceștia au rememorat patimile suferite de Domnul Iisus Hristos în drumul Său spre Golgota, precum și crucificarea, urmată de moarte și bineînțeles Înviere. Trăirile celor care au luat parte la această activitate au fost foarte puternice, mulți dintre aceștia empatizând și trăind intens fiecare acțiune și gest.

Mulți dintre tineri își petrec câteva ore zilnic într-un atelier din cadrul centrului. Aici au învățat să realizeze tablouri utilizând tehnica firart și nu numai. Tinerii au fost foarte impresionați de vizita primită și au dorit să își exprime recunoștința pentru momentele senine sădite în sufletele lor, în ciuda vremii ploioase de afară, prin oferirea unui tablou realizat prin intermediul tehnicii firart.

Activitatea a încununat seria activităților desfășurate în cadrul săptămânii Școala Altfel, activități desfășurate sub coordonarea doamnei Negrei Sorina. Această activitate poate reprezenta pentru mulți o lecție de viață și s-a putut desfășura prin amabilitatea domnului Diaconu Marius, șeful Centrului Social “Sfântul Lazăr”, doamnei Adamek Cecilia, asistentă medicală în cadrul centrului social.

  {gallery}2014/scoalaaltfelaprilie/ziua5/2{/gallery}

 

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 298

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes