Raport de activitate al elevilor din anul III

În prima parte a zilei am fost învățați de una dintre asistentele medicale ce lucrează în pediatrie cum să măsurăm nou născuții, perimetrul cranian și cel toracic, să cântărim nou-născutul și să stabilim scorul APGAR, aşa cum învățasem și la modulul de pediatrie la școală.

Am aflat mai multe despre copiii prematuri, despre gradele de prematuritate, cum se măsoară semnele vitale ale acestora, am învățat care sunt datele cele mai relevante în observarea acestor pacienți.

Asistenta ne-a explicat cele mai comune incidente fiziologice întâlnite la nou născuți: scăderea ponderala, icterul fiziologic, criză genitală, eritemul alergic și febră tranzitorie.

Ni s-a explicat metoda de alegere a locurilor de elecție pentru abortul venos la nou-născuți. Împreună cu asistenta de pe secție am aprofundat alimentația artificială a nou născutului cu procentajele aferente de lapte vitaminizat și apa, chiar și alimentația parenterala, în situațiile care necesită acest tip de alimentație, și cum se pregăteşte instrumentarul și materialele necesare acestei tehnici.

Asistenta medicală care ne-a însoţit ne-a explicat că în clinică se internează gravide aflate la termen care pot naște atât pe cale fiziologică cât și prin cezariană, în funcție de fiecare caz în parte.

Am aprofundat toate informațiile învățate la modulul de pediatrie și la pregătirea suplimentară efectuată înainte de acest stagiu. Toate informațiile primite de la personalul clinicii ne-au ajutat să ne fixăm cunoştinţele acumulate anterior, iar exersarea pregătirii materialelor pentru diverse tehnici ne-a ajutat să ne dezvoltăm abilităţile.  

În vederea realizării planurilor de îngrijire și proiectelor de cercetare în nursing, am mers grupați și în alte secții. Elevele Nenciu Gabriela şi Tomescu Issabelle au mers în Terapie Intesivă pentru a monitoriza starea pacientului operat de ocluzie intestinală pe 8 aprilie.

Issabelle Tomescu: ”Am monitorizat starea pacientului operat cu 2 zile în urmă de ocluzie intestinală. Am participat la vizita medicului și am putut să culegem informații de la medicul curant, de la asistenta de la terapie intensiva și din foaia de observație, de la internare, din perioadă preoperatorie și cea postoperatorie.”

Nenciu Gabriela: ”Am obținut și modele ale documentelor ce fac parte din FO (medicație, evoluția semnelor vitale, glicemie, evoluție neurologică – fișa specifică secției de terapie intensivă). Diferențele nu sunt foarte mari între FO utilizate în spitalele noastre și cele de aici, însă observ că medicul curant deține în fișa sa rezultatele analizelor și consultul efectuat iar asistenta ține evidența semnelor vitale, a bilanțului ingesta-excreta, a valorii glicemiei în fișele de monitorizare a pacientului, și în fiecare tură face un raport al evoluției pacientului pe parcursul supravegherii.”

Dr. Theo Theofilou, director al clincii Royal Artemis, le-a invitat pe eleve să observe utilizarea ecografului și imaginile ecografice, efectuându-le chiar dânsul ecografii de glandă tiroidă și abdominale câtorva dintre elevele de anul III. Apoi le-a invitat chiar pe ele să obțină imagini ecografice pentru a înțelege mai bine tehnică.

Am văzut cu toții cum se realizează pachețele cu comprese pentru sterilizare, în vederea folosirii în blocul operator. Metodă este puțin diferită față de cea pe care o utilizăm în secțiile de chirurgie din România, datorită materialelor diferite utilizate, însă principiile sunt aceleași.

Elevii Luminița Ariton, Oana Dumitru, Bogdan Birjega, Issabelle Tomescu, Florentină Florea au fost invitați să li se prezinte ambulanța și aparatura specifică (defribrilator semiautomat, defibrilator automat, targă-lopată, atele, trusă de resuscitare cardio-respiratorie, amplasamentul tuburilor de O2 în ambulanță, materialele de hemostază). Le-au fost explicate funcțiile aparatelor, cât și cazurile în care intervine echipajul (solicitări ale turiștilor cu diverse accidente sau afecțiuni).   

Personalul clinicii este încântat de pregătirea noastră și de faptul că putem comunică ușor în limbă engleză. La finalul zilei, Dl. Dir. Theo Theofilou ne-a adresat câteva cuvinte cu privire la viitoarea noastră carieră, sfătuindu-ne să ne continuăm procesul de învățare permanent și felicitându-ne că ne-am ales această carieră. Dânsul a specificat faptul că o bună pregătire profesională ne asigură un loc de muncă oriunde în lume, adăugând că dacă vom dori să învățam limbă greaca și să venim să lucrăm aici, dânsul ne va oferi locuri de muncă în clinică.

{gallery}stories/2014/proiectcipru/ziua5{/gallery}

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 305

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes