ZIUA 2
SĂPTĂMÂNA I - LA FINAL
SĂPTĂMÂNA A III-A A PROIECTULUI
După două săptămâni de pregătire teoretică, când elevii şcolii sanitare din Turcia „Eleşkirt 70th Year Republic Vocational and Technical Anatolia HighSchool Yunus Emre Caddesi” au participat la cursuri susținute de profesorii școlii: dna dr. Codreanu, prof. Maria Pop și prof. Gina Tulache, urmează două săptămâni de instruire clinică. Începând de astăzi cei 15 participanţi la proiectul Erasmus+ vor efectua stagii practice în Maternitatea Polizu alături de dna prof Anca Mihai și în Spitalul Clinic Cantacuzino, alături de dna prof Cristina Costache.
{gallery}stories/2015/proiect-erasmus-turcia/3{/gallery}
Impresii
Viorica Badea (Nicolae), elevă anul IIIC, AMG.
Am 47 de ani, sunt de profesie technician constructor și împreună cu soțul meu conducem de 20 de ani o firmă de construcții industriale.
Urmează întrebarea firească: De ce această nouă profesie și de ce abia acum? Am ales să urmez această școală în cel mai optim moment al vieții mele și bineînțeles pentru a-mi împlini un vis din adolescenţă.
Despre programul ERASMUS+ aflasem câte ceva de la două dintre colegele de clasă care au participat anul trecut și de la doamnă profesor Măria Pârlog care a venit personal în clasă noastră încurajându-ne să participăm la selecție. Decizia finală a fost luată în urmă unei discuții cu doamnă profesor Lidia Moise care a reușit să mă convingă să-mi înlătur barierele legate de vârstă și de comunicarea în limbă engleză. Nu pot decât să le mulțumesc enorm pentru această minunată oportunitate.
Pentru mine personal programul ERASMUS + este o amintire extrem de prețioasă și o experiență care mi-a depășit așteptările începând de la examenul pentru selecție și orele de pregătire profesională, lingvistică,culturală și până la întoarcerea în țara .M-a ajutat să mă autodepășesc, să mă redescopăr și să-mi sporesc încrederea în mine şi în oameni.
Am văzut cum funcționează un spital privat într-un alt sistem sanitar,am cunoscut medici și asistenți medicali extrem de doritori să împărtășească din experiența și cunoștințele lor. Am constatat că sunt oameni comunicativi, relaxați și modești, oameni calmi, care iubesc viața .Am vizitat locuri minunate, încărcate de istorie, tradiții și cultură (situri arheologice, mânăstiri, muzee) am gustat din mâncarea și băutură tradițională poporului cipriot.
Recomand cu drag tuturor elevilor acestei școli să îndrăznească să se înscrie la selecțiile viitoare deoarece comunitatea Erasmus este practic o a două familie în care îți faci prieteni pe viață.Veți trăi experiențe de neuitat și pe lângă toate acestea cuvântul ERASMUS „dă” foarte bine în CV-urile voastre, deoarece mai toate firmele apreciază această experiență de practică în străinătate și se consideră( și chiar așa este!) că devii mai comunicativ, mai deschis la colaborare, înțelegi culturi și obiceiuri.
Mulțumiri tuturor profesorilor implicați în acest proiect și mult succes în cele viitoare!