Președintele Klaus Iohannis a decorat mai mulți medici și asistenți medicali pentru activitatea lor din timpul pandemiei de COVID-19. Acesta le-a mulțumit pentru eforturile lor și a spus că progresul către un viitor sănătos al României necesită un sistem sanitar puternic și un corp medical bine pregătit.

„Mă bucur să mă reîntâlnesc cu oameni care, în ultimii doi ani, au fost atât de implicați în a salva viețile românilor. Am depășit o perioadă neagră a unei pandemii fără precedent și sunt încrezător că experiența acumulată în gestionarea acestei dramatice crize sanitare, precum și măsurile de prevenție pe care le avem acum la dispoziție ne vor ajuta să contracarăm eventuale noi scenarii de risc epidemiologic”, a spus Klaus Iohannis.

„În același timp, traversăm de mai bine de o lună o criză umanitară generată de agresiunea militară a Rusiei asupra unui stat suveran, o situație care-și pune indiscutabil amprenta din nou pe sistemele de sănătate ale statelor vecine Ucrainei și implicit asupra sistemului nostru de sănătate.

Aceste crize sunt urgente și necesită reacție rapidă, dar nu trebuie să uităm că avem de gestionat și pandemii tăcute, precum cancerul ori bolile cardiovasculare. Sunt realități care nu pot fi ignorate, iar eforturile dumneavoastră, ale personalului medical, rămân esențiale în reducerea impactului acestor afecțiuni asupra calității vieții și bunăstării sociale”, a continuat el.

„Progresul către un viitor sănătos al unei Românii puternice și solidare necesită un sistem sanitar puternic și un corp medical bine pregătit, gata să le ofere oamenilor servicii de sănătate, indiferent de context”, a mai spus președintele.

Iohannis le-a spus medicilor și asistenților că lor li se datorează rezistența sistemului românesc de sănătate în cei doi ani de pandemie.

„Ați sacrificat multe, inclusiv sănătatea fizică și emoțională, ați pus grija față de semeni mai presus chiar și de propria viață și ne-ați demonstrat devotament, empatie și pasiune cu mult peste chemarea datoriei. Indiferent de tipul de amenințare sanitară, dumneavoastră vă aflați mereu în prima linie a luptei pentru sănătatea noastră, a românilor, și a tuturor celor care ne cer ajutorul. Abnegația și solidaritatea manifestate de dumneavoastră reprezintă o sursă de inspirație pentru noi toți”, a spus el.

„Se cuvine, așadar, să marcăm cu recunoștință aceste eforturi și să îi onorăm pe aceia care, prin modelul personal, sprijină transformarea sistemului de sănătate”, a adăugat președintele.

sursa: https://www.digi24.ro/stiri/externe/klaus-iohannis-progresul-catre-un-viitor-sanatos-al-unei-romanii-puternice-si-solidare-necesita-un-sistem-sanitar-puternic-1897865

 

prof. Raluca Brad

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 114

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes