Au trecut patru luni de la demararea programului „Investește în Tine” și până acum CEC Bank a aprobat 1.600 credite, dintr-un total de 2.800 de solicitări.
Finanțările au vizat în principal plata taxelor școlare (inclusiv a cursurilor de formare profesională), achiziția de laptopuri și plata serviciilor medicale, a precizat instituția bancară pentru ziare.com. De asemenea, s-au acordat și credite pentru îmbunătățirea condițiilor de locuit.

Potrivit CEC Bank, creditele acordate segmentului de vârstă 18-26 ani au o pondere relativ egală cu cele acordate segmentului 26-45 ani.

Ministerul Finanțelor a stabilit, conform unui proiect de act normativ, plafonul pentru 2019 al programului „Investește în ține”, în valoare de 1 miliard de lei.

Programul a fost lansat în 15 octombrie și prin intermediul sau tinerii cu vârstă între 16 și 26 de ani pot obține credite cu dobândă zero, garantate de stat, de până la 40.000 de lei, iar persoanele care au vârsta cuprinsă între 26 și 55 de ani pot lua împrumuturi de până la 35.000 de lei.

 

Ce condiții trebuie să îndeplinească beneficiarii

Beneficiarii programului trebuie să îndeplinească mai multe condiții de eligibilitate. Aceștia trebuie să fie persoane fizice cu cetățenie română, cu domiciliul în România, și trebuie să fie cuprinse în sistemul de învățământ sau să urmeze cursuri de specializare autorizate de Ministerul Educației sau, după caz, de Ministerul Muncii.

De asemenea, beneficiarul fie trebuie să aibă el însuși salariu lunar, fie codebitorul pe care îl prezintă trebuie să aibă venit stabil.

Pentru ambele categorii de vârstă, valoarea creditului poate fi suplimentată cu până la 20.000 de lei, dacă beneficiarul este angajat sau se angajează în perioadă derulării programului. Totuși, pentru a putea solicita acești bani în plus, este necesară o vechime în muncă de cel puțin trei luni. 

(sursă: http://www.ziare.com/bani/credit/programul-investește-în-ține-în-patru-luni-s-au-dat-1-600-de-credite-cu-dobândă-zero-au-aplicat-atât-tineri-cât-și-persoane-mai-în-vârstă-1550864)

 

IMPORTANT!

De acum poți achita taxa de școlarizare prin Creditul de studii „INVESTEȘTE ÎN TINE”, accesibil prin CEC Bank, conform OUG 50/2018.

Mai mult: iei credit ACUM și începi să plătești ratele DUPĂ ce ai terminat școala și te-ai angajat! Totul cu dobândă și comisioane zero, cu garanție de stat. 

Profesorul diriginte și Serviciul Taxe îți pot oferi date suplimentare.

Plătind taxa de școlarizare din timp și integral (fără rate) economisești mai mult!

 

prof. Raluca BRAD

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 117

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes