profesori_experientaMedicii Daniela Mihăila și Sînziana Ionescu, profesori colaboratori ai Catedrei de Nursing ale Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila” au reprezentat țara noastră la începutul acestui an școlar la două congrese internaționale în domeniul chirurgiei desfașurate în Padova (Italia) și Valencia (Spania).

„La Padova, unde s-a desfășurat ”Congresul de Istorie a Medicinei”, prezentarea noastră a fost una dintre cele mai apreciate, atrăgând atenția asupra contribuției chirurgilor români la operațiile pentru patologia pancreasului și căilor biliare.

În Valencia am avut oportunitatea de a participa la ”Sesiunile Societății Europene de Chirurgie Oncologică”, ne-a spus medic drd.  Daniela Mihailă.

”Prezentarea noastră despre o tehnică deosebită de drenaj după DPC, dezvoltată și perfecționată în România de către prof. dr. Eugen Bratucu, a stârnit aprecieri, dar și controverse în rândul chirurgilor de marcă vest-europeni prezenți la eveniment”, a mai precizat doamna dr. Mihăilă.

Competiția a pornit și ceasul ticaie!

„Studiul românesc asupra răspunsului tumorilor de rect la radioterapie, aflat încă în desfășurare, a cunoscut ecouri în studii similare și simultane desfășurate la nivel  internațional. Așteptăm cu mare interes să vedem rezultatele finale: vor fi primele rezultate cele românești (ale noastre) sau ale altora? Cine va finaliza cercetările și publică primul? „, se întreabă medic drd. Sînziana Ionescu.

La finalul celor două comunicări, cei doi medici români paricipanți concluzionează că medicina românească are performanțe notabile recunoscute, din păcate mai mult în străinătate decât pe pământuri mioritice.

Pe de altă parte, profesorii școlii noastre consideră că o continuă educare a medicilor specialiști implicați în procesul de învățământ constituie o condiție esențială în devenirea personală. Importantă pentru acest proces este și deschiderea către nou și către expentiențele altor specialiști din acelasi domeniu, dar care dispun de alte mijloace și concepte, lucru care se reflectă și în actul educativ al viitorilor asistenți medicali ai școlii noastre.

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 60

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes