În perioada 4 – 15 mai 2015, Octavian Balaș ( anul II F – AMG ) și Claudia Săndulescu ( anul II G – AMG ), elevi ai şcolii noastre, vor pleca în schimbul de experienţă ENM la Reggio Emilia, Italia. Este primul schimb ce se va desfășura în această țară, așa că așteptăm cu mare interes experiența lor.
Ei vor realiza un jurnal de practică conform cu obiectivele de nursing specifice anului de studiu; de asemenea, vor oferi detalii despre experiența lor personală și profesională. Înainte de plecare, ei au ținut să ne vorbească despre așteptările pe care le au de la această experiență și au răspuns la următoarele întrebări:
1. Ce așteptări aveți de la acest schimb de experiență?
2. De ce vă doriți să participați la acest schimb?
3. Cum credeți că vă va ajuta în viitoarea profesie?
 
Claudia Săndulescu:
1. Mi-aș dori ca în acest schimb de experiență să reușesc să asimilez cât mai multe informații despre sistemul de sănătate italian, despre modul de lucru al asistenților medicali, despre felul în  care interacționează cu pacienții. De asemenea, vreau să aflu cum se desfășoară procesul de instruire al studenților, atât cel teoretic, cât și cel practic pentru a putea oferi aceste informații școlii noastre. Și nu în ultimul rând, vreau să fiu mesagerul școlii noastre pentru prima oară în Italia.   
2. Faptul că voi putea interacționa cu studenți din altă țară, din domeniul sanitar, îmi poate întări convingerea că școala românească se află la un nivel înalt și suntem nerăbdători să le demonstrăm și gazdelor  acest lucru.
3. Participarea la acest schimb poate constitui atât un punct important în C.V.-ul meu, cât și o experiență practică și utilă pentru cariera mea de asistent medical.
 
Octavian Balaș:
1. Mă aștept ca în acest schimb de experiență să întâlnesc formatori de opinie în domeniul sănătății cu care să pot să împărtășesc și să dezbat probleme comune ale celor două sisteme de sănătate din România și Italia.
2. Mi-am dorit să particip la acest schimb de experiență pentru că reprezintă o șansă bună de a interacționa cu alte persoane, pentru a acumula experiență profesională și pentru a vedea eficiența / ineficiența sistemului sanitar românesc comparativ cu cel din Italia.
3. Acest schimb de experiență constituie un atu pentru dobândirea unui job atât în țară, cât și în străinătate.
prof. Raluca Brad

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 212

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes