În Europa

 

Cele 5 eleve ale noastre participante la acest schimb deja au plecat către universităţile care le aşteaptă în Antwerp- Belgia, Vejle – Danemarca, Berna –  Elveţia şi Tarragona – Spania. Avem chiar primele veşti de la Ioana Pânzaru şi Gabriela Nenciu, ajunse în Danemarca la University College Lillebaelt, The Nursing Education in Danemarca:

„Am ajuns cu bine şi ne-am întâlnit cu Mrs.Hanne chiar la aeroport. Ne-am cazat azi şi nu ne costa nimic… pentru că vom locui în incinta spitalului unde vom face practică.
Prima săptămână se va desfăşura în Kolding Hospital, la Pediatrie, iar săptămâna viitoare vom merge în Fredericia Hospital. În fiecare zi de luni avem cursuri teoretice la Universitatea din Vejle. O să plecăm de unde locuim dimineaţa la 06:30 şi o să luăm micul dejun în Universitate, îinainte de cursuri. Hanne, coordonatoarea noastră este foarte drăguţă şi ne-a oferit tot suportul.
Camera în care stăm e dotată cu tot ce ne trebuie, inclusiv plasmă, tigăi, frigider, plită electrică….etc.  E perfect şi e frumos aici, e un orăşel liniştit şi cochet, Kolding, aflat la 25 km de Vejle”.

Le urăm tuturor să participe la stagii de practică cât mai bogate în experienţe atât profesionale cât şi culturale!

 

 

Issabelle Tomescu ne scrie din Berna 

 

„Experienţa pe care am avut-o la spitalul Ziegler (Berna, Elveţia) a fost una minunată! Mi-au explicat absolut tot ce am vrut să aflu şi am participat activ la toate activităţile de pe secţia de geriatrie-reabilitare, de la a face igiena pacientului până la administrarea edicaţiei (orală,intradermică, intravenoasă) şi îngrijirea plăgilor. Am  avut parte de o echipa minunată! Vă mulţumesc pentru această şansă!”

isabelle tomescu isabelle tomescu3

isabelle tomescu2 isabelle tomescu1 

 

 

La Bucureşti

La rândul nostru, vom găzdui în perioada 7-18 octombrie pe cele trei eleve sosite din universităţi din Marea Britanie şi Elveţia: Emily Stone de la University of Northampton – UK şi Schutz Anuschka şi Scheidegger Nicole, de la Berner Bildungszentrum Pflege din Elveţia, Berna.

Cele 3 studente vor avea programe diferite, alcătuite conform solicitărilor lor, ne spune coordonatorul activităţilor din cadrul Modulului European de Nursing, prof. Larisa Bănică. „Astfel, Emily Stone care a dorit să efectueze acest stagiu în secţii de chirurgie şi medicină internă, va face practica în Spitalul de Urgenţă Floreasca şi în Spitalul Universitar de 
Urgenta Elias.

Studentele universităţii din Berna, Schutz Anuschka şi Scheidegger Nicole îşi doresc să 
cunoască secţiile de pediatrie, aşa că le-am organizat stagiul în Spitalul Clinic de 
Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” şi în Spitalul Elias”, precizează doamna Larisa Bănică.

În prima zi a stagiului, oaspeţii vor fi întâmpinaţi de echipa de profesori şi elevi care îi va coordona şi însoţi în toate activităţile. Vor participa la o lecţie demonstrativă susţinută de prof. instruire clinica Maria Pop.

Pe perioada celor două săptămâni, elevi ai şcolii, membri ai Clubului ENM, le vor însoţi pe cele trei oaspete atât în activităţile stagiului clinic dar şi în diferite activităţi culturale şi într-un tur al Bucureştiului.

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 177

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes