Campania națională de vaccinare anti-covid-19 a început oficial în România, iar prima persoană care a fost vaccinată este o asistentă medicală de la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București, Mihaela ANGHEL, absolventa școlii noastre, Promoția 2016, calificarea asistent medical generalist.

Ea a fost și cea care a preluat primul pacient din țară confirmat cu virusul SARS-CoV-2. Asistenta, în vârstă de 26 de ani, lucrează de 4 ani la Institutul „Matei Balş”. Ea a primit prima doză de vaccin, duminică, la ora 9.00, în aplauzele cadrelor medicale din spital.

 „Cred că a fost cea mai mare emoție pe care am trăit-o, am fost privilegiată că am fost aleasă să fiu prima vaccinată din România. Nu am întrebat nici măcar o secundă de ce am fost eu aleasă, pur și simplu am spus da și am ajuns aici. Nu a durut absolut deloc, este cel mai nedureros vaccin pe care l-am făcut până acum”.

Mihaela Anghel este din județul Dâmboviţa, dar locuieşte la 30 de kilometri de Bucureşti. În fiecare zi face naveta ca să ajungă la muncă.

Ea povestește că profesia şi-a ales-o încă din copilărie, după ce a fost operată de apendicită.

„Aveam în jur de 8 – 9 ani, dar de atunci am zis: „gata, asta e meseria mea şi nu o să o schimb”. Şi am ajuns aici. Cred că atunci când trebuie să ne alegem meseria trebuie să şi simţim că asta vrem cu adevărat şi eu asta simt şi nu aş putea să mă văd făcând altceva. Şi nu aş schimba nimic din ceea ce fac”, a declarat Mihaela.

La început, lucra fără oprire. Ea a fost de gardă de Crăciun, iar acum ia o pauză scurtă, dar pe cei dragi îi vede doar cu testul negativ în mână.

Mihaela spune că cel mai mult o afectează tinerii care ajung în stare gravă la spital: „Ne gândim că am putea să fim şi noi în locul lor. Asta e boala şi nu putem să o oprim când vrem noi şi cum vrem noi. Pur şi simplu ne-am învăţat să ne luăm energie şi ne-am gândit că dacă şi noi ne degradăm emoţional nu ajungem nicăieri şi nu am mai putea să tratăm pacienţii”.

Ea crede că vaccinul este salvarea tuturor: „Eu aşa cred. Sper să creadă toată lumea treaba asta pentru că toţi ne-am săturat de acest lucru. E foarte greu”.

Cea de-a doua doză de vaccin le va fi administrată cadrelor medicale în următoarele 21 de zile: „Urmează să primesc următoarea doză în următoarele 21 de zile. Nu am stat deloc pe gânduri, când am auzit că vine vaccinul m-am gândit să mă vaccinez pentru că nu vreau să-i îmbolnăvesc pe cei dragi”.

Întrebată de un caz care i-a rămas în minte după toate aceste luni de pandemie, Mihaela a răspuns că încă își amintește de cazul unui bărbat de 33 de ani, care a stat 3 luni și jumătate la ATI și pentru care, din păcate, nu s-a putut face nimic pentru a-i salva viața: „Gândiți-vă că toți stăm ore în șir îmbrăcați în acele costume, vara a fost groaznic, pentru că s-a întâmplat vara când a fost pacientul acesta. 5-6 ore fără apă, fără aer, numai căldură și transpirație, este groaznic”.

Mihaela a avut de transmis un mesaj și pentru cei care nu vor să fie vaccinați sau nu sunt siguri de această procedură: „Le transmit să deschidă bine ochii și să vină să se vaccineze și să scăpăm de greutatea asta care ne apasă pe toți și să nu mai aștepte ca ei sau cei dragi să se îmbolnăvească pentru a înțelege că există această boală”.

De asemenea, ea a declarat că în cele 10 luni de pandemie, nu a fost infectată cu virusul SARS-CoV-2: „Simt și sper că este începutul sfârșitului acestei pandemii. Sper din tot sufletul să ne putem relua activitățile obișnuite. Când am venit astăzi aici m-am gândit că în scurt timp o să scăpăm de această problemă și că o să fim din nou fericiți, pentru că fericirea noastră s-a cam distrus odată cu această pandemie”.

(sursa: digi24.ro)

 Domnul Președinte al Consiliului de Administrație, prof. univ. dr. Alexandru Ioan MINCU, a declarat: „Suntem foarte mândri de Mihaela Anghel, absolventa școlii noastre! Suntem mândri de toți asistenții medicali pe care i-am format cu dragoste și responsabilitate în cei 30 de ani de activitate a școlii și care țin sănătatea României și a Europei în mâinile lor.”

 

prof. Raluca Brad

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 95

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes