Luni, 14 septembrie, în curtea Şcolii Postliceale Sanitare „Carol Davila” a răsunat din nou primul clopoţel. Emoţionaţi şi plini de nerăbdarea de a păşi pe noul drum pe care şi l-au ales cu pasiune, sute de „boboci” alături de elevi din ani mai mari, au participat la ceremoniile de deschidere a noului an şcolar, atât în programul de dimineaţă cât şi în cel de după amiază. Întâmpinaţi cu aceeaşi emoţie şi bucurie de către echipa managerială a şcolii şi echipa de profesori îndrumători, precum şi de reprezentanţi ai companiilor partenere, elevii au primit cuvinte de suflet, cuvinte călăuzitoare, cuvinte de folos pentru un început bun! 

Sunt onorată să vă adresez câteva cuvinte în deschiderea acestui nou an şcolar şi vă transmit că este cu gândul alături de noi şi domnul director general al acestei școli, prof. univ. dr. Alexandru Ioan Mincu, fiul doamnei dr. Mioara Mincu, cea care a înființat această școală în urmă cu 26 de ani. Să nu uitați niciodată istoria școlii, să nu uitați sufletul mare al doamnei care nu mai este printre noi, munca enormă pe care a depus-o pentru ca dumneavoastră și noi să fim aici împreună.

Acum, la început de drum, vă doresc să aveţi răbdarea şi încrederea de a construi relaţii temeinice cu profesorii voştri, care încearcă să formeze oameni de calitate, la fel cum o fac de 26 de ani. Sunt oameni cu care ne mândrim în permanență. Cu atât mai mult trebuie să aveți răbdare, pentru că veți deveni asistenți medicali. Eu aș zice că asistentul medical este un „supraom”. Indiferent de problemele pe care le are, el trebuie să ofere alinare, zâmbete, şi în orice situație trebuie să fie capabil să ia decizia cea mai bună. În Școala „Carol Davila” veți fi învățați să faceți acest lucru”, a spus doamna prof. Daniela Stoian, Director al Şcolii Postliceale Sanitare „Carol Davila”.

„Suntem astăzi alături de voi profesori şi parteneri ai şcolii, unindu-ne eforturile, pentru a vă oferi mai mult decât educație: la finalul celor trei ani de studiu veţi avea şansa de a obţine chiar un contract, un loc de muncă”, a mai adăugat doamna Daniela Stoian. 

Doamna Director adj. prof. Carmen Crudu „Sunt la început în această școală, așa că mă simt la fel ca și cei care sunt acum în primul an. Aș vrea să amintesc acele cuvinte frumoase pe care poate deja le știți și care aparțin doamnei dr. Mioara Mincu. Parafrazând, aș spune să nu uitați să oferiți un zâmbet mai ales celor care nu o mai pot face. Vă rog să zâmbiți și să vă gândiți că ați pornit pe un drum greu, dar deosebit de frumos, care vă oferă satisfacții extraordinare. Vă doresc  să aveți trei ani plini de succes și reușite!” 

Director adj. prof. Dorel Iordache: „Aveți în față trei ani de pregătire intensă, concentrată, cu multe module de specialitate, cu ore de predare și activități practice în unitățile medicale cu care colaborăm. Mai adaug faptul că proiectele internaționale și colaborările pe plan extern sunt foarte valoroase şi vă îndemn să vă implicați!” 

Prezent la eveniment, Domnul Vasile Barbu, președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților i-a felicitat pe toţi cei prezenţi, care au ales să urmeze o profesie nobilă, cea de asistent medical.

„Doamna dr. Mioara Mincu să vă călăuzească în profesie și pe tot parcursul școlii. De acest nume veți mai auzi! Eu cred că este deja o icoană a profesiei și veți afla pe perioada școlii cât de mult a contribuit la modernizarea acestei profesii.

Profesia de asistent medical presupune o relație interumană deosebită. Atunci când omul este bolnav se roagă atât la Dumnezeu, cât și la cadrele medicale, medici, asistenți medicali să îl ajute. Fără asistentul medical nu există act medical. Importanța acestei profesii este foarte mare deoarece contribuie și la o mai bună comunicare cu pacientul. Asistentul medical trebuie să aibă dăruirea de a informa pacientul. Contează foarte mult atunci când pacientul cunoaște boala și poate respecta indicațiile medicului. M-am implicat în ultimii cinci ani în reglementarea și modernizarea profesiei de asistent medical. Mai sunt multe lucruri de făcut. Îmi doresc ca asistentul medical să aibă un praxis independent, să fie respectat de pacient și de celelalte profesii din sistemul de sănătate. Este important să dezvoltăm această profesie și să ajungă și în mediul rural, acolo unde oamenii au nevoie de îngrijire medicală. Trebuie să mai spun că dvs. veți avea un rol foarte important în educația pentru sănătate. Ne dorim să demarăm împreună cu Școala „Carol Davila” un program în acest sens. Ne dorim să dezvoltăm specializarea educator pentru sănătate, care să devină chiar o ocupație la care sa acceadă un asistent medical. Sper ca în următorii ani Școala „Carol Davila” să pregătească și educatorul pentru sănătate, ca specialitate distinctă. Vă felicit și vă urez succes!” 

Doamna Cosmina Boriceanu, reprezentant HR, Medicover România, a prezentat oportunităţile pe care parteneriatul dintre şcoală şi clinicile Medicover îl oferă elevilor atât în ce priveşte instruirea clinică, cât şi posibilitatea de angajare în echipa Medicover, chiar de pe băncile şcolii:

„Fac parte dintr-o echipă foarte frumoasă – echipa Medicover. De doi ani, de când am început colaborarea cu Școala „Carol Davila” am spus: „Da, vă vrem şi pe voi în echipa noastră!” Pentru început, cât sunteţi elevi, puteţi face parte din echipa administrativă, pe posturi în call center sau de operator calculator. Ulterior, după terminarea studiilor, vă așteptăm să vă alăturați echipei medicale. Mă bucur foarte mult să fiu din nou prezentă alături de voi, la evenimentele şcolii și vă urez mult succes! Avem încredere în voi şi vă așteptăm în stagiile de practică şi apoi la interviuri!” 

Un alt partener al şcolii, compania A & D Pharma a fost reprezentată la eveniment de doamna Iris Andronache, Training Manager, care le-a urat tuturor elevilor un an foarte bun și plin de reușite. „Anul acesta vom deschide un nou parteneriat. O parte dintre colegii dumneavoastră de la calificarea Asistent Medical de Framacie vor veni să facă practica în cadrul Farmaciilor Sensiblu. Vă felicit și vă urez succes!” 

Ana Maria Petculescu, reprezentant al departamentului HR al Lanţului Help Net: „Mulțumesc pentru șansa de a retrăi emoțiile primei zile de școală. Help Net și Școala „Carol Davila” sunt parteneri de foarte mulți ani. Suntem prezenți alături de voi și în prima zi, dar și la absolvire. Este o mare plăcere să vă vedem la final cum ați evoluat pe parcursul celor trei ani de școală, mulțumiți de alegerea făcută. Ați ales o profesie nouă și pentru că este mult de muncă, pentru că veți pătrunde într-un domeniu unde prioritatea dumneavoastră vor fi oamenii, vă felicit pentru această alegere! Help Net vă oferă numeroase oportunități. Vor fi proiecte multe, așa că ne vom mai întâlni! Sunt convinsă că o parte dintre dvs. veți deveni colegii noștri. Vă doresc succes și abia aștept să ne revedem!” 

Prof. Anca Grecu, Şef catedră AMF a subliniat faptul că pregătirea practică este foarte importantă, iar cei din anii 2 și 3 știu deja acest lucru. „Parteneriatele pe care le avem cu farmaciile sunt foarte importante. Vă doresc să ne reprezentați cu demnitate și să fiți într-adevăr educatorii pentru sănătate de calitate, pe care noi ne strădium să îi formăm.” 

Un bun venit şi un an plin de performanță în studiu, le-a urat şi doamna Prof. Gina Tulache șef catedră de Nursing și Științe. 

Prof. Aurelia Șova, Şef catedră BFKT, a precizat: „Cea mai nouă dintre calificări, BFKT,  a crescut mult în ultimii ani cu ajutorul elevilor noștri, cu susținerea și sprijinul permanent al conducerii școlii. Astfel, anul acesta am primit acreditarea acordată de ARACIP, la fel ca și celelalte două calificări. Mulțumesc directorului școlii și d-lui dir. gen. prof. dr. Alexandru Ioan Mincu pentru sprijinul acordat. Pe voi vă rog să fiți alături de noi, să ducem și mai departe această calificare, să ne dezvoltăm și mai mult.” 

Prof. Maria Pop, Responsabil al Comisiei pentru Evaluare şi Asigurare a Calităţii şi asistent medical cu experienţă: „Trebuie să vă spun că din acest moment trebuie să fiți pregătiți să învățați toată viața. Nu v-ați ales o profesie ușoară! Pentru a fi asistent medical și pentru a putea oferi educație populației trebuie să vă pregătiți în permanență. Îmi doresc să ajungeți niște asistenți medicali cu care să ne mândrim atât în țară, cât și peste hotare, acolo unde veți ajunge unii dintre voi. Mult succes!”

{gallery}stories/2015/deschidereanscolar{/gallery}

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 93

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes