Primul schimb de experiență ENM din acest an școlar a debutat cu primirea tradițională cu pâine și sare a oaspeților din Suedia și Elveția. Cu această ocazie s-au stabilit legături și au avut loc discuții despre programul din următoarele 2 săptămâni și despre așteptările pe care le au participanții la această experiență.   
Ana Maria Beldie, elev
ă în anul III, participantă în proiectul Erasmus+ şi schimbul de experienţă ENM în anul 2015, a susținut o prezentare a şcolii noastre şi a sistemului sanitar din România.
Studenții din Elveția și Suedia, alături de profesorii și elevii școlii au sărbătorit Ziua Educației printr-o activitate care a avut ca scop conturarea „Rolului asistentului medical în educația pentru sănătate”. Șapte echipe și-au arătat îndemânarea și imaginaţia şi, folosindu-se de creioane şi coli colorate, frunze şi fructele toamnei, au reprezentat prin joc importanța asistentului medical în educație, de la prevenție, până la vindecare.
Schimbul ENM înseamnă atât pregătire clinică și seminarii alături de elevii S.P.S.C.D., dar și program liber de vizitare a unor obiective turistice, în vederea cunoașterii tradițiilor și culturii noastre. Obiectivele ENM vizează sesizarea diferențelor referitoare la sistemele sanitare, dezvoltarea abilităților de comunicare și relaționare, dezvoltarea conceptului de multiculturalitate.
Întrebaţi despre așteptările pe care le au de la acest schimb de experiență, studenţii străini au afirmat: „Ne-am dorit să vizităm această parte a Europei. Nu cunoaștem foarte multe despre România şi tocmai de aceea am ales să venim aici. România nu a reprezentat până acum pentru noi o destinaţie posibilă, dar ne dorim să revenim. Până acum suntem foarte încântaţi de ceea ce am găsit aici. Vrem să vedem ceva diferit de țara noastră și credem că aici vom avea această oportunitate. Dorim să aflăm în ce constă programul unui asistent medical în spitalele voastre.”
 
  
Prof Larisa Costin şi Prof. Raluca Brad
 
{gallery}stories/2015/primazienmoctombrie2015{/gallery}
 
 

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 198

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes