Marți, 10 MARTIE 2015, în Madrid (Spania)

Elevele noastre, Ramona Taus și Andreea Pamfil ne trimit imagini cu activitatea lor din stagiul de instruire clinică din Madrid, Spania.
Secția de oncologie Spital Quiron.

Clipboard01

Clipboard02

Clipboard03

Clipboard04

 


 

La finalul primei săptămâni a schimbului ENM, elevii școlii noastre ne transmit impresiile din stagiul de instruire clinică, desfăşurat în instituţiile gazdă din Madrid – Spania, Antwerp – Belgia şi Leiden – Olanda.

Ramona Taus şi Andreea Pamfil (Madrid – Spania)

„A fost o săptămână intensă, petrecută în laboratoarele de demonstraţie şi simulare ale şcolii gazdă. Am avut ocazia să vedem cum îşi desfăşoară studenţii spanioli orele de laborator. Am învăţat multe lucruri noi și am participat la cursuri Masterclass. Abia aşteptăm săptămâna viitoare  a stagiului de instruire clinică, ce se va desfăşura într-unul dintre cele mai mari spitale din Madrid.”

 

George Niculcioiu şi Daniela Chirițoiu (Antwerp – Belgia)

La sfârşitul săptămânii, cei doi elevi ai noştri au aflat cum se desfășoară procesul de aprovizionare cu materiale în spital. „Vineri am intrat in sala de operaţie şi am participat pentru prima dată la o operatie bypass”, spune Daniela.  George Niculicioiu ne spune ca a aflat foarte multe despre organizarea matrerialelor într-un spital belgian. Totul este foarte bine ordonat și întotdeauna au mare grijă ca fiecare secție să fie dotată cu tot ce este necesar unei bune desfășurări a procesului de îngrijire.”

2

 

3   

4

Ana Maria Beldie (Leiden – Olanda)

„A fost o săptămână plină: cursuri în cadrul universităţii şi stagiul de instruire clinică în spitalul din Leiden – Leids Universitair Medisch Centrum.”

5

6

 


 

 

LUNI – 9 MARTIE 2015

 

Ana Maria Beldie (II AMG)

Prima saptamana de schimb ENM a constat in descoperirea unor sectoare cu traditie ale sistemului sanitar olandez care in Romania nu exista sau sunt subdezvoltate: GGD (Consiliere parentala pre si postnatala si ingrijirea si vaccinarea nou-nascutului, sugarului, a copilului prescolar si a scolarului) si Wijkzorg (ingrijirea pacientilor la domiciliu: administrarea medicatiei, toaleta plagilor, etc). In saptamana care abia a inceput, voi fi la spitalul Rinjland (actual Alrinje din 2015). Am inceput cu Ambulatoriul de specialitate si sectia dedicata pregatirii preoperatorii a pacientilor. Urmeaza sectia ATI si blocul operator. Diferentele sunt enorme sub toate aspectele: intimitatea pacientului, comunicarea cu pacientul, aparatul sectiei, conditiile de spitalizare.

1

 

Duminica am fost alaturi de colegii mei, George Niculcioiu si Daniela Chiritoiu (ce sunt in stagiul de instruire clinica ENM in Antwerp, Belgia), intr-o scurta vizita in Amsterdam unde am avut ocazia, pe langa obiectivele turistice sa ne impartasim experienta de pana atunci din spitale.

2

George si Dana, din Antwerp ne scriu:  „Azi am avut prezentarea sistemului romanesc de sanatate, a tarii noastre in cadrul scolii gazda. Vineri am avut si skills lab de comunicare unde trebuia sa ne imaginam ca o pacienta cu diagonostic „cancer la san” nu vrea sa se opereze si cum ar trebui noi, in calitate de viitori asistenti medicali, sa ne comportam in situații de acest gen. A fost o provocare!”

   

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 188

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes