Școala Postliceală Sanitară „CAROL DAVILA”, cea mai importantă școală particulară postliceală sanitară din România, a organizat în data de 28 iunie prima ceromonie de premiere și absolvire pentru calificările asistent medical de farmacie și asistent medical de balneofiziokinetoterapie în cadrul sălii Academia a Institutului Național de Boli Infecțioase Prof. Dr. Matei Balș.

În debutul evenimentului doamna director Daniela Stoian a invitat la a trăi emoția momentului de absolvire și început – în carieră, urând absolvenților succes și urarea de a fi fericiți absolvenților. În discursul său a amintit de doamna doctor Mioara Mincu, ca personalitate care ne îndeamnă să zâmbim și să oferim astfel oricând un ajutor. ”Doamnei dr. Mioara Mincu îi datorăm curajul și viziunea care au acompaniat-o atunci când a creat cea mai bună școală particulară pentru personalul mediu medical, dânsei și grupului entuziast de oameni minunați care s-au angajat să pornească și să se mențină pe acest drum”, a evidențiat doamna director Daniela Stoian.

Doamna Anca Duca, vicepreședinta Fundației Umaniste Dr. Mioara Mincu, a declarat: ”Începând de astăzi sunteți mândrii ambasadori ai crezului pe care noi, la Școala Postliceală Sanitară CAROL DAVILA și Fundația umanistă Dr. Mioara Mincu îl avem, acela de a promova Educația pentru Sănătate. Prin activitatea voastră veți putea ajuta mulți oameni să ia decizii în viață care nu doar să îi ajute să își recapete o stare de bine, dar și să își mențină sănătatea. Nu uitați că veți fi mereu parte a familiei Școlii Postliceale Sanitare CAROL DAVILA, familie de care sper că sunteți și veți fi mândri și pe care o veți îmbogăți cu fiecare realizare a voastră.”

Doamna Steluța Popovici, Director de Îngrijiri la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Dr. Matei Balș, a menționat susținerea pe care o acordă mereu educației, de data aceasta prin găzduirea festivității de absolvire, prin practica asigurată elevilor, dar și prin locurile de muncă asigurate absolvenților.

Proiectul Erasmus+ Professional training for a Career in the European Healthcare System sub deviza „Schimbă minți, deschide inimi” ne-a oferit ocazia instruirii clinice europene pentru 32 de elevi ai școlii Proiectul s-a desfășurat sub îndrumarea doamnei director Daniela Stoian și a managerului de proiect doamna Lidia Moise, o parte dintre elevi mergând în căminele de bătrâni din Florsheim și Hattersheim Germania. Un alt grup frumos a participat la clinica privată Diaplasis Rehabilitation Center, Kalamata Grecia.

Evenimentul a reprezentat un prilej pentru ca două dintre cele mai bune colege de la calificarea balneofiziokinetoterapie și recuperare – Florina Mărgărit și Casiana Filip, care au participat în această primavară la o acțiune în cadrul celui mai longeviv parteneriat al scolii cu Ami Foundation, Amiedu Finlanda. Amiedu este partenerul nostru din 2012 și, prin intermediul parteneriatului bilateral încheiat s-au desfășurat numeroase schimburi de experiență, cele două eleve beneficiind în acest an școlar de burse pentru practică internațională oferite de școala noastră, pentru două săptămâni în Finlanda.

Parcursul zilei a avut în prim-plan fiecare clasă de la calificările asistent medical de farmacie – debutând cu cuvântul doamnei profesor Anca Grecu – șef de catedră – și calificarea de asistent medical de balneofizioterapie și recuperare – prin doamna prof. Aurelia Șova. A avut loc premierea celor mai buni elevi, precum și mențiuni speciale acordate elevilor voluntari implicați în promovarea școlii prin acțiuni de prim-ajutor, de promovare a EDUCAȚIEI PENTRU SĂNĂTATE prin mesaje, afișe și prezentări.

Momentul de maximă emoție al întregii zile a fost invitarea absolvenților prin strigarea catalogului fiecărei clase de către diriginte și urările de succes în carieră, precum și invitarea acestora de a rămâne în legatură directă cu școala prin înscrierea și activitatea în Clubul Absolvenților.

Menționând faptul că Școala Postliceală Sanitară “CAROL DAVILA” a însemnat în toți cei trei ani, un lung șir de provocări către evoluție profesională, dar și personală. Efortul unor elevi a fost însă evidențiat într-un mod deosebit prin desemnarea lor ca șefi de promoție. În baza mediei obținute de-a lungul celor trei ani de studiu intens, șeful de promoție pentru Calificarea balneofiziokinetoterapie este Andrei Tudor Cristian GHELȚ, de la clasa III B. Iar șefa de promoție pentru Calificarea asistent medical de farmacie este Adriana Claudia DUMITRACHE, de la clasa III C.

La eveniment au participat profesorii și elevii școlii, precum și invitații speciali – absolvenți ai Școlii Postliceale Sanitare CAROL DAVILA precum doamna asistent medical Sorina Macovei, Asistent Medical Spital Institutul Național de Boli Infectioase Matei Balş – absolventă în prima serie a calificării de balneofiziokineto terapie, precum și profesor și asistent medical în cadrul Spitalului Clinic Colentina, doamnaMariana Barbu.

Doamna Iris Andronache, Training Manager, Farmaciile Sensiblu a vorbit despre parteneriatul de practică pe care cele două instituții îl desfășoară, precum și invitația pentru absolvenți de a aplica pentru un loc de muncă în cadrul lanțului de farmacii Sensiblu.

Evenimentul s-a încheiat cu momentul emoționant al rostirii legământului de profesie și multe emoții, urări, fotografii și amintiri pentru absolvenții seriei 2016 ai calificărilor asistent medical de farmacie și asistent medical de balneofiziokinetoterapie.

{gallery}stories/2016/2906ceremonieabsolvire{/gallery}

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 130

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes