Vineri, 4 septembrie 2015, a avut loc inaugurarea Unităţii de Primire Urgenţe a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu”. Construcţia nouă şi dotările ultramoderne au fost realizate cu fonduri alocate de Ministerul Sănătății şi din donaţii. Au fost prezente la eveniment personalități ale lumii medicale și politice, reprezentanți ai presei şi ai unor instituții nonguvernamentale. 
Școala Postliceală Sanitară. Carol Davila ” a fost invitată sa participe la eveniment, având în vedere buna colaborare, în cadrul stagiului clinic. Cadrele didactice care au reprezentat școala, prof.Violeta Zlota și prof.Mirela Avram, au vizitat sălile nou înființate. „Noua secție de primiri urgențe este impresionantă. Am văzut, pentru prima dată, camera de decontaminare. Le spuneam elevilor la clasă despre aceasta, deși nu credeam în existența ei, în România. Am văzut o secție organizată impecabil, fără a se uita nimic din necesarul oricărui tip de urgență. Sper ca elevii noștri să aibă acces acolo în timpul stagiului clinic, aceștia ar putea deveni mai optimiști, mai profesioniști, ar capăta mai mult drag de muncă. Am remarcat, de asemeni, ținuta profesională a personalului, atitudinea de aleasă considerație pentru profesie. 
Într-o atmosferă de înaltă ținută, prezenţa la acest eveniment a fost pentru noi o experiență remarcabilă. Încă o dovadă a prețuirii față de școala noastră, invitația ne onorează și ne motivează să fim mereu mai buni!”, au declarat cadrele didactice reprezentante ale Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila” din București.
„Este singurul spital din țară care asigură chirurgie plastică și arsuri pentru copii și, atunci, primim copii din nordul Ardealului, până în sudul țării”, a spus şefa UPU pentru DIGI 24.
12 medici şi 30 de asistente tratează în acest moment copiii car
e ajung în secţia de Urgenţe a spitalului. Numărul lor este insuficient însă. „Ca să poată să-și desfășoare activitatea au nevoie de două lucruri: de o bază materială, dar au nevoie și de baza umană care este la fel de importantă ca cea materială”, a spus şi premierul Victor Ponta.
Conducerea spitalului vrea să mai angajeze în perioada următoare încă patru medici şi 15 asistente.
 
{gallery}stories/2015/upugrigorealexandrescu{/gallery}

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 79

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes