O echipă a şcolii noastre a participat sâmbăta trecută la primul Festival de Prim Ajutor din România – FACE, organizat de Societatea Naţională de Cruce Roşie, în perioada 11 – 12 septembrie 2015, în Parcul Lumea Copiilor din sectorul 4 al capitalei.
Timp de două zile, 28 de echipe de prim ajutor din 24 de țări europene au luat parte la competiția FACE ( First Aid Convention in Europe ). FACE este o competiție anuală la care participă echipele de prim ajutor ale Crucii Roșii și Semilunii Roșii din Europa pentru a demonstra abilitățile acestora de acordare a primului ajutor, prin demonstrații spectaculoase de intervenție în situații de urgență. Aflat la cea de-a 28-a ediţie internațională și pentru prima dată în România, evenimentul a reunit la București peste 500 de participanți și suporteri.
Cu prilejul acestui eveniment, Crucea Roșie Română a lansat campania Face it! – care trage un semnal de alarmă cu privire la importanța acordării primului ajutor de către oricine, oricând.
Prezentă la eveniment la invitația Filialei Crucii Roșii din Sectorul 2 și a doamnei președinte Otilia Russu, şcoala noastră a fost reprezentată de  doamna dir. prof. Daniela Stoian și doamna dir. adj. prof. Carmen Crudu, prof. nursing Gina Tulache, prof. nursing Raluca Brad şi prof. nursing Violeta Zlota şi elevii voluntari: Grancea Mirela, Ioniță Gina, Despa Ionica, Clasa II F, AMG.
„Am asistat la demonstrațiile în forță ale echipelor de la Crucea Roșie din diferite țări. Mi s-a confirmat încă o dată cât de important este să ai o echipă funcțională și un lider care știe că o secundă poate face diferența între viață și moarte, care este capabil să ia decizia cea mai bună în situații limită. Recunosc, am observat și unele greșeli în efectuarea unor tehnici de către participanții la competiție. Într-o situație reală, orice greșeală poate însemna foarte mult. De aceea, este nevoie de multă muncă pentru a fi cel mai bun în „profesia” de SALVATOR.” – a declarat prof. Raluca Brad.
 
{gallery}stories/2015/crucearosie2015{/gallery}
 
Duminică, 13 septembrie, chiar înainte de începerea noului an școlar, Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” București a deschis porțile unor personalități marcante ale lumii medicale. Președintele Iris Red Cross (Crucea  Roșie din Irlanda), domnul John Roche, însoțit de doamna Otilia Russu, Președinte al Filialei de Cruce Roșie a sectorului 2 București și doamna Gabriela Bunea, Director Curcea Roşie Sector 2,  au dorit să viziteze școala noastră, a cărei delegație a fost remarcată la Festivalul Internațional de Prim-ajutor desfășurat în Parcul Tineretului, sâmbătă, 12 septembrie. 
Echipa „Carol Davila”, reprezentată de Doamna Director Daniela Stoian, prof. Raluca Brad și prof. Violeta Zlota, a primit oaspeții și i-a familiarizat cu incinta școlii dar și cu atmosfera caldă a unei echipe de lucru. După vizita sălilor de curs s-au discutat aspecte ale actului didactic, ale obiectivelor și mijloacelor utilizate, ale perspectivei profesionale a absolvenților. La plecare, oaspeții au primit obiecte simbol cu înscrisul școlii. 
 
Musafirii au fost plăcut impresionați de ospitalitatea noastră, și-au exprimat dorința de a reveni pentru o eventuală colaborare.

 {gallery}stories/2015/crucearosie2015/1{/gallery}

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 92

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes