Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” este cea mai mare instituție de învățământ preuniversitar sanitar particular din România, care pregăteşte de peste 30 de ani asistenţi medicali. 

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” organizează cursuri de calificare cu o durată de 3 ani pentru:

– asistenți medicali generaliști;

– asistenți medicali de farmacie;

– asistenți medicali de balneofiziokinetoterapie și recuperare.

Înființată în anul 1990, sub coordonarea doamnei dr. Mioara Mincu, personalitate marcantă a medicinei românești, Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” este o școală de tradiție, ale cărei rezultate sunt recunoscute atât pe plan național, cât și internațional.

Școala este acreditată pentru toate cele 3 calificări, conform O.M.E.C.T.S. nr 3391 / 29.02.2012 și O.M.E.N.C.S. nr. 4422 / 04.07.2016.

Certificatul de absolvire este eligibil internațional.

Ceea ce diferenţiază Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” de celelalte şcoli de profil este preocuparea de a le oferi elevilor o pregătire la nivel european, prin programe educaţionale complexe şi prin crearea numeroaselor parteneriate de practică, atât în cele mai bune spitale bucureştene, cât şi din alte ţări ale Uniunii Europene. În cei peste 30 de ani de activitate au trecut pragul școlii zeci de mii de absolvenți care au beneficiat atât de o calitate deosebită a studiilor teoretice oferite de cadrele didactice de nivel înalt, cât și de pregătirea practică derulată în cele mai variate unități medicale.

Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” derulează proiecte internaţionale în cadrul cărora elevii şcolii au posibilitatea de a participa la stagii clinice desfăşurate în spitale din cele mai performante sisteme de sănătate din Europa: Anglia, Finlanda, Suedia, Elveţia, Norvegia, Danemarca, Olanda, Belgia, Spania, Italia etc.

Din anul 1999, Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” este membră a Modulului European de Nursing (ENM), alături de şcoli şi universităţi de nursing din majoritatea ţărilor europene. În cadrul acestui parteneriat organizează anual câte 3 schimburi de experienţă, oferind burse de studiu internaţional participanţilor. Școala derulează, de asemenea, parteneriate bilaterale cu universităţi şi colegii europene și îi invită pe toți cei care simt că au vocație pentru o profesie nobilă să se înscrie anul acesta pentru a beneficia de educație pentru sănătate la un nivel calitativ înalt. În anul 2004, a organizat Conferința Anuală a Modulului European de Nursing la București.

O preocupare importantă a Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila” o constituie şi orientarea profesională şi creşterea angajabilităţii absolvenţilor. În acest sens, şcoala are parteneriate încheiate cu un număr important de spitale de stat şi particulare din Bucureşti, lanţuri de farmacii şi centre balneo care participă la pregătirea practică a elevilor, dar sunt și viitori angajatori.

Pentru mai multe detalii, vă invităm să vizitați site-ul școlii: www.scoalacdavila.ropagina de Facebook și contul de Youtube. Vă așteptăm! 

„Unii oameni sunt prea obosiţi ca să vă dăruiască un ZÂMBET. Dăruiţi-le voi unul, pentru că nimeni nu are mai mare nevoie de un zâmbet decât acela care nu-l mai poate dărui.” – DR. MIOARA MINCU, Fondatoarea Şcolii

ordin_3391_din_2012_acreditare__amg_amf.pdf
ordin_4422-acreditare-BFKT

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 188

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes