Președintele Klaus Iohanis a vizitat joi – 12 mai 2022 – Spitalul Clinic Colentina, cu prilejul Zilei Internaționale a Asistentului Medical.

Cu această ocazie, a vorbit despre lipsa de asistenţi medicali și despre planul de a atrage cadrele medicale spre sistemul sanitar românesc:

„Planul meu a fost să vin astăzi aici, fiindcă, sigur – asta am discutat și cu cei cu care m-am întâlnit – mulți, destul de mulți, au hotărât să plece în altă parte să muncească, de obicei în statele din Europa de Vest. Ceea ce pe oamenii de acolo îi ajută, foarte frumos, dar la noi rămân atâtea posturi vacante. Oamenii trebuie pregătiți. Pentru asta trebuie să facă școala corespunzătoare, cursuri. Pe scurt, trebuie formați. Dar ca să poată fi formați, prima dată trebuie să își dorească această meserie și, ca tinerii să își dorească o meserie, ea trebuie să fie cunoscută și oarecum mai atractivă în spațiul public, și am considerat că, dacă vin eu aici și subliniez importanța meseriei de asistent, este posibil ca mai mulți tineri să se informeze și să dorească să se formeze în această meserie. Avem școli, avem specialiști, dar, evident, trebuie să avem și tineri care își doresc această meserie și eu îi încurajez să meargă în această direcție.”

Președintele a confirmat datele studiului efectuat de Frames Media la inițiativa Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila” și a Liceului Teoretic „Dr. Mioara Mincu”, care subliniază faptul că România are nevoie urgentă de 50.000 de asistenţi medicali.

sursa: https://www.presidency.ro/ro/media/declaratii-de-presa/declaratii-de-presa-sustinute-de-presedintele-romaniei-klaus-iohannis-la-finalul-vizitei-la-spitalul-clinic-colentina-din-bucuresti-cu-prilejul-zilei-internationale-a-asistentului-medical

 

prof. Raluca Brad

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 141

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes