Școala Postliceală Sanitară „CAROL DAVILA”, cea mai importantă școală particulară postliceală sanitară din România, a organizat astăzi Festivitatea de Absolvire a Calificării Asistent Medical Generalist. ”Suntem la a douăzeci și patra generație care absolvă Școala Postliceală Sanitară Carol DAVILA și ne mândrim să fim cea mai căutată școală postliceală din România. Fiți ostași în armata Educației pentru Sănătate!”, a declarat în deschidere dl. Prof. univ. dr. Alexandru Ioan MINCU, președinte al Consiliului de Administrație al școlii și președinte al Fundației Umaniste dr. Mioara MINCU.

Doamna director Daniela Stoian, punând accentul pe elev, a propus un joc al imaginației care a provocat interactivitatea elevilor, cu întrebări de tipul: ”Cum ar fi lumea dacă n-ar exista România? Cum ar fi România dacă n-ar fi existat Școala Postliceală Sanitară Carol Davila?”. Invitația doamnei director a pus pe gânduri atât elevii, cât și invitații prezenți la ceremonie. ”Viitorul României se poate schimba prin cei doi piloni: Educație și Sănătate, care se condiționează reciproc. Ca viitori educatori pentru sănătate, continuați misiunea școlii noastre! Viitorul este în mâinile dumneavoastră”, a declarat doamna prof. Daniela Stoian.

Aveți o meserie nobilă care nu vă permite să uitați de umanitate: sunteți oameni buni care dați și celorlalți din bunătatea pe care o aveți. Felicitări elevilor, familiilor, celor care îi susțin, școlii și, mai ales, absolvenților”, a declarat doamnaAnca Duca, Vicepreședinta Fundației Umaniste dr. Mioara MINCU.

Dl. Dr. Marius Ungureanu, Secretar de Stat în Ministerul Sănătății, prezent la eveniment, a transmis mesajul Ministrului Sănătății, dl. Vlad Voiculescu. Parafrazând imnul școlii noastre ”trăiască bucuria pe om de a-l ajuta!”, dl. Ungureanu a evidențiat rolul asistentului medical în relația cu persoanele aflate în nevoie, completând: ”Prin ceea ce faceți vă doresc să fiți împliniți. La început vedem lucrurile într-un anume fel, suntem idealiști, avem aspirații, însă, pe durata studiilor, după absolvire, suntem tentați să uităm ce vis a fost la început. Este important să nu vă uitați visul, să nu uitați de ce v-ați dorit să deveniți asistenți medicali. Vă doresc succes, iar prin ceea ce faceți încurajați școala să fie mândră de dvs.!

Alături de noi au fost angajatorii, atât cei din țară prin rețeaua de sănătate Regina Maria, clinica Medicover, precum și , cât și cei din străinătate – firma Actio Personalrecruiting, companie de recrutate personal medical pentru Germania, care au reprezentat clinica Medizinische Hochschule din Hanovra. Mai multe citiți în Săptămâna Medicală la: http://www.saptamanamedicala.ro/articole/A-24-a-promotie-a-Scolii-Postliceale-Sanitare-CAROL-DAVILA–calificarea-Asistent-Medical-Generalist.html

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 226

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes