Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” a organizat marţi, 10 februarie 2015,  Ziua Porților Deschise. Aflat la a doua ediție, evenimentul a fost organizat cu ocazia omagierii fondatoarei primei şcoli postliceale sanitare particulare din România, Doamna Dr. Mioara Mincu, și împlinirii a 25 de ani de activitate a instituției.

Un număr de peste 200 de elevi de clasa a XII – a, însoțiți de cadre didactice de la 19 licee din București și localitățile limitrofe, ne-au vizitat din dorința de a ne cunoaște și a ști mai multe despre profesia de asistent medical.

Astfel că  liceenii au fost invitați la „Biblioteca vie” pentru a răsfoi câte o „carte” reprezentată de profesori de nursing. Aceștia au discutat cu elevii pe diverse teme în vederea promovării educației pentru sănătate. În rol de „cărți vii” au fost profesorii de nursing: Cristina Costache, Mirela Iavorschi, Violeta Zlota și Raluca Brad. Coordonatorul acestei activități a fost prof. de nursing Maria Pop.

Liceenii care ne-au vizitat au avut ocazia să participe și la activitatea desfășurată de către viitorii asistenți medicali de farmacie în  „Laboratorul de frumusețe”.  Aceștia au fost încântați să descopere  tainele profesiei și s-au implicat activ în prepararea unei creme.

Activitatea a fost coordonată de prof. Anca Grecu, cu sprijinul profesorilor Elena Păduraru, Arina Cristea și Roxana Constantinescu.

Elevii de la calificarea Balneofiziokinetoterapie și Recuperare i-au întâmpinat pe liceeni cu  „Povestea celor 4 terapii”. Ei au efectuat activități demonstrative referitoare la terapii de recuperare. În final, oaspeții și-au exprimat dorința de a reveni în școala noastră. Activitatea a fost coordonată de prof. Aurelia Șova și profesorii Iulia Chelaru, Leontina Petrescu.

Tot în cadrul acestui eveniment, liceenii au fost prezenți și la Concursul „Anatomie 3 D”, aflat la prima ediție, unde au putut admira materialele realizate de elevii noștri.

Concurenții au prezentat proiecte originale, utile ca materiale didactice pe viitor. Munca depusă de aceștia nu a fot deloc ușoară, dar rezultatele au fost excepționale! Coordonatorii acestui concurs au fost profesorii de biologie Nicoleta Oprea și Maria Baldovinescu – Fătu.

 

(prof. Raluca Brad)

 

{gallery}stories/2015/porti_deschise{/gallery}

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 50

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes